Tränarbyte i ÖFK

Fotbollsgymnasiet på John Bauer gymnasiet har blivit en fantastisk succé. En så stor succé att ÖFK:s tränare Kalle Björklund till hösten kommer att arbeta heltid på John Bauer. Det innebär att att han inte tidsmässigt klarar av att vara a-lagstränare för ÖFK:s a-lag. Kalle har därför sagt upp sin anställning fr.o.m. den 17 augusti.

För att inte dra ut på förändringarna i a-laget vill ÖFK:s styrelse börja direkt med en ny tränarkonstellation.

Fr.o.m. idag kommer därför Peter Andersson, Lee Makel och Mats ”Fimpen” Palmqvist att gemensamt ta över tränarsysslan i ÖFK. Tränarna kommer att ansvara för a-laget fram t.o.m. att serien är färdigspelad.

Alla tre är kända namn för ÖFK:s spelare, ledare, styrelse och supportrar. Peter är redan nu tränare i U19 gruppen, Lee gjorde succé som spelare ifjol och ”Fimpen” har både spelat och varit ledare i ÖFK tidigare.

Lees huvudsakliga uppgift blir att spela och om allt går bra är han spelklar till hemmamatchen mot Gröndal om drygt en vecka.

Styrelsen har erbjudit Niklas Dahlström nya uppgifter i föreningen men har har tackat nej till detta.

- Jag är här för att hjälpa ÖFK på alla sätt som jag kan både på och utanför planen. Jag har en stark tro på mig själv och på att jag ska lyckas med uppgiften att hjälpa ÖFK att hänga kvar i div-1, säger Lee och fortsätter.

- Jag är i bra form efter en säsong i skotska andra ligan så det ska inte vara några problem att spela i ÖFK