2009 vann Walid Atta SM och Svenska cupen med AIK. Nu har han skrivit på för ÖFK.

Den spelskickliga mittbacken Walid Atta skrev idag på för ÖFK. Med en karriär i AIK, Helsingborg och Häcken (89 allsvenska matcher), Kroatien och Turkiet blir han den mest meriterade spelaren i ÖFKs trupp.

Walid är född i Saudiarabien (föräldrarna från Etiopien) men uppväxt i Göteborg där han hade Gunnilse som moderklubb. 2008 blev Walid värvad till AIK. Efter succén i AIK gick resan till Kroatien (Lokomotiva och Dinamo Zagreb) innan Helsingborg hämtade hem honom till Sverige igen 2012. Efter två år i Helsingborg skrev Walid på för Häcken. Ett avtal som kunde brytas om det kom in ett bra anbud vilket det gjorde sommaren 2015 då han flyttade till den turkiska klubben Genclerbirligi. Tiden i Turkiet blev dock inte som Walid tänkt sig.

– Det gick bra så länge Stewart Baxter var tränare i Genclerbirligi, (högsta ligan), men sen fick jag ingen speltid. Jag fick träna med juniorerna. Det var ren och skär politik. Den nya lagledningen ville inte alls att jag skulle vara kvar fastän jag ingenting gjort själv för att diskvalificera mig. Jag ville bara spela, säger Walid till Östersunds Posten.

Efter dagens medicinska undersökning skrev Walid på för ÖFK och imorgon börjar träningen med resten av laget.

Vi hälsar Walid välkommen till ÖFK och vi ser fram mot många spännande matcher tillsammans!

Bengt Olsson, social coach, och Walid Atta

Nästa hemmamatch