toppbanner

Celebert besök hos ÖFK

Marika Lagercrantz, en av Sveriges mest kända skådespelare och regissörer, läste en tidningsartikel i en tysk tidning om en fantastisk svensk fotbollsförening som använder sig av kultur för att nå framgång. Hon bestämde sig direkt att den klubben måste hon hälsa på så igår tog Marika nattåget upp till Östersund för att få träffa delar av ÖFKs spelartrupp och ledare.

Efter en hel dag med samtal tillsammans med ÖFKs ordförande Daniel Kindberg, Graham Potter, Alex Dyer och några till konstaterade Marika:

- Nu har jag fått ett nytt favoritlag! Jag kommer tillbaka när serien startat så att jag får se när ÖFK spelar!

Fotnot: Marika har medverkat i en mängd svenska filmer och tv-produktioner. Bl.a. i TV-serien Blueprint (1992), huvudrollen som Rita i Drömmen om Rita (1993), rollen som lärarinna i Bo Widerbergs Lust och fägring stor (1995) och rollen som åklagare i TV-serien Emma åklagare (1997). Hon har senare även medverkat i bland annat Män som hatar kvinnor (2009).

Ett flertal priser har tilldelats Marika. Bl.a. filmtidskriften Chaplins pris för sina stridbara kvinnoroller (1993) och 1994 nominerades Lagercrantz till en Guldbagge i kategorin Bästa skådespelerska för sina insatser i filmerna Drömmen om Rita och Morfars resa. För sina insatser i Lust och fägring stor belönades hon med en Silverdelfin vid en filmfestival i Troia och nominerades även till en Guldbagge för samma rollprestation.

Marika Lagercrantz var 2011–2014 kulturråd på Sveriges ambassad i Berlin.

2015- ordförande i Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd, KLYS

Annons_högerspalt
Fotbollskampen