Öppet brev till våra supportrar

Fansen

Öppet brev från ÖFK till supportrarna:

Tillsammans med er vill vi vara föredömen!

Östersunds Fotbollsklubb, ÖFK, är en klubb med tydliga värderingar. Vi går vår egen väg. Vår övertygelse är att våra spelare presterar bättre både individuellt och som lag om de erbjuds en miljö som är utmanande och utvecklande på flera mänskliga plan.

Som aktiv i ÖFK uppmuntras man att reflektera över sin roll i samhället och göra gott. ÖFK står för öppenhet, mångfald och tolerans. Vi står för uppriktighet och ärlighet. Vi ska alltid uppfattas som pålitliga och professionella.

Sammantaget vill vi skapa en ny sorts fotbollskultur. Vi vill vara goda förebilder på riktigt.

Vi älskar våra supportar! Utan er finns vi inte. Tillsammans kan vi nå hur långt som helst. Genom att hela ÖFK, från spelare till supportrar, gemensamt står upp för våra värderingar kan vi bli en kraft som lyfter hela Jämtland.

ÖFK går sin egen väg. Det har vi uppmärksammats för internationellt och nu är vi i allsvenskan för att vinna! Vi hoppas och tror att även ÖFK:s supportrar kommer att uppmärksammas som något speciellt. Som bärare av en kultur där man tar ansvar och är förebilder. Där miljön på läktaren lockar fler och fler – från barn till gamla.

Därför föreslår vi att alla ÖFK-supportrar ställer sig bakom fem enkla uppföranderegler:

1. Läktaren är en festplats för alla. Vi beter oss på ett sätt som gör att varje besökare, från småbarnet till hundraåringen, känner sig trygg och välkommen.

2. Vi kan ha synpunkter på en spelare som vi uppfattar som ojuste. Men vi ropar aldrig ord som är nedsättande eller kränkande.

3. Motståndarlagens spelare och supportrar är våra vänner. Vi buar inte åt dem när de gör entré. Vi buar inte när de gör något bra. Överhuvudtaget buar vi så lite som möjligt.

4. Vi kan ha synpunkter på domslut, men vi ropar aldrig ord som är nedsättande eller kränkande.

5. Vi tar alltid avstånd från bråk och våld.

Vi är ÖFK – vi går vår egen väg!