Ricard Dahl cyklar för en god supporterkultur

cykel
Idag startade ÖFK och MFF-supporten Ricard Dahl sin resa på cykel till ÖFK:s bortamatch mot Malmö FF lördag 22 oktober. Ricard cyklar i åtta etapper där varje etapp är 15 mil. Han beräknas anlända till Malmö på fredag, dagen innan match.

Varför gör du denna resa Ricard?
- Det är först och främst en kontring på den cykelresa som de två malmösupportrarna gjorde upp hit till Östersund, dessutom älskar jag att cykla. Jag värnar även för den goda supporterkulturen som ÖFK:s supporterförening Falkarna står för, det ska inte spela någon roll vilken färg på halsduken man har när man går på fotboll.

Under resan anordnar du en insamling till Läkare utan gränser, hur går man tillväga för att bidra till den?
- Då swishar man valfritt belopp till 123 46 10 39, alla gåvor är välkomna!

Vad tror du om matchen mot Malmö?
- Eftersom jag både håller på ÖFK och Malmö så hoppas jag att det blir en bra match. Jag älskar ÖFK:s sätt att spela och det var en riktigt bra match när Malmö besökte Jämtkraft Arena senast. Resultatet i sig är inte det viktiga, men jag vill verkligen att Malmö tar hem SM-guldet 2016. Men först och främst vill jag önska ÖFK lycka till i matchen mot AIK på söndag!

Ricard har hjälp av sin sambo Ania Edlund som kör följebilen under resan, vad kommer din uppgift att vara?
- Jag kommer köra före och vara beredd på de platser Ricard ska ha sina stopp med klädbyte och fika. Eftersom stoppen ska vara korta gäller det att jag har hunnit förbereda allt innan han kommit fram, så att han inte tappar tid, berättar Ania.

Vi i ÖFK önskar Ricard lycka till på resa ner mot Malmö. Följ hans resa på Facebook-sidan: ”På Cykel till bortamatchen”.