Framtidens fotboll? ÖFK eller Hammarby?

Jamie jublar

Idag har vi den stora äran att hälsa Sveriges publiklag nummer 1, Hammarby IF, välkomna till Jämtkraft Arena. Hammarby är en anrik förening. Bildad redan 1889 som en roddförening. Fotboll kom in i föreningen 1912 och har spelat sammanlagt 47 Allsvenska säsonger. Efter några år i Superettan, där laget faktiskt var nära att ramla ner till div-1 2011. 2014, Nanne Bergstrands första år som tränare i Bajen, vann man Superettan och tog steget upp till Allsvenskan igen.

Hammarby har alltid haft ett rykte om sig att vara lirarnas lag och med spelare som ”Nacka” skoglund, Ronnie Hellström, Kenta och Billy Olsson, Svenne Berka, Matte Werner, Tom Turesson och vår egen legendar Hasse Eskilsson är det svårt att inte hålla med.

Årets säsong har gett både ris och ros. Målsättningen var att etablera sig som ett topplag med en publikfriande fotboll men efter en svag vårsäsong återgick man till ett mer traditionellt spel baserat på ett starkt försvarsarbete och poängen började trilla in igen. De två senaste matcherna har slutat 4-2. Seger i derbyt mot Djurgården med 4-2 efter ett hat-trick av brassen Romulos följdes upp med en 2-4 förlust mot Elfsborg i söndags. Vid seger ikväll passerar ÖFK Hammarby i tabellen. Hammarby ligger just nu två poäng före ÖFK.

I dagens Hammarby syns bl.a. legendaren Mr Hammarby Kennedy Bakircioglo, brassarna Alex och Romulos samt målskytten Erik Israelsson. Dessutom finns en legendarisk Östersundsledare på bänken. Materialförvaltaren ex-ÖFK Anders Bitén. En kille som det är extra roligt att hälsa välkommen till Jämtkraft Arena.

Det kommer att krävas en lika fin insats som i helgens fantastiska bortamatch mot Malmö FF för att ÖFK ska ta alla tre poäng och med er hjälp ska vi göra vårt yttersta ikväll!