ÖFK föll tungt på Friends

340AIK öppnade starkt och tog redan i den 10:e minuten ledningen genom Alexander Isak. ÖFK kom tillbaka spelmässigt och skapade flera bra chanser till en kvittering, men istället för en utjämning kunde Obasi punktera matchen när han i den 83:e minuten satte 2-0 till AIK.

När lagen möttes på Jämtkraft Arena tidigt i våras gjorde Alexander Isak ett av målen. I returmötet höll han sig framme på nytt när han på sin egen retur satte 1-0 till AIK. Målet föranleddes av en farlig nick som Hampus Nilsson räddade, men oturligt nog hamnade bollen på nytt hos Isak som lugnt kunde lägga in bollen.

Nämnde anfallare hade ett par minuter senare ytterligare ett läge att utöka, men Nilsson kom ut fint på friläget och kunde avstyra.

Efter det tog sig ÖFK in i matchen och efter dryga halvtimmen spelad var det ÖFK som höll i taktpinnen. Chanserna i första var dock få även om Ghoddos vid två tillfällen hamnat i bra läge efter fint samarbete med Edwards.

Det fina spelet från ÖFK:s sida fortsatte i andra halvlek där ett röd-svart mål kom allt närmre. Semas rökare i 58:e förtjänade ett bättre öde men träffade ribbans överkant. Just Sema var inblandad i mycket av farligheterna framåt i andra och hade fler än ett bud på mål.

AIK stack upp vid ett par tillfällen i andra, och då blev det farligt. En snabb omställning friställde Isak som denna gång överlistade Nilsson men även han prickade ribban.

Ständigt rörlige och kreativa Edwards fick ÖFK:s nästa chans. Sema tog sig förbi sina försvarare på vänsterkanten och la bollen snett bakåt till Edwards vars skott hamnade mitt i magen på Carlgren.

Mitt i ÖFK:s jakt på kvitteringen kom dessvärre det mål som definitivt skulle punktera matchen. Obasi klippte till från distans och fick se skottet slinka under Nilsson och i mål. 2-0 med drygt 10 minuter kvar – ett underläge ÖFK inte kunde hämta sig ifrån.

Startelva
Nilsson – Karlsson (71’), Mukiibi (75’), Mensiro, Bergqvist, Somi (71’) – Sema, Dyer, Edwards – Nouri – Ghoddos

Avbytare
Keita (mv), Sollander, Bachirou, Stadler, Aiesh, Gero (75’), Widgren (71’)