”Malmö FF vinner ligan – men får vänta någon omgång innan det är klart”

Med 7 po ner till tvåan AIK är seriesegern nära för svensk herrfotbolls giganter Malmö FF. Med seger mot ÖFK samtidigt som att AIK skulle tappa poäng så skulle skåningarna kunna fira redan på måndag kväll efter AIKs bortamatch mot IFK Göteborg. Nu kommer det inte att bli så. ÖFK går som vanligt för seger och känslan efter veckans träningar är på topp. ÖFK har allt att vinna och inget att förlora.

Malmö FF leder den Allsvenska maratontabellen och har blivit Allsvenska seriesegrare hela 21 gånger och Cup vinnare 14 gånger. Ett imponerande facit!

De ekonomiska förutsättningarna är naturligtvis helt annorlunda för Malmö FF jämfört med för ÖFK. Deltagandet i Champions League två år i rad har gett Malmö en kassa som inget annat lag i Allsvenskan kan mäta sig med. Pengarna har bl.a. använts till att skapa en stjärnspäckad trupp som trots skador ändå presterar på topp. Tränaren dansken Allan Kuhn kan trots att Marcus Rosengren saknas, skadad, Kjartansson och Molins är sålda ställa upp med ett lag som få andra lag om något kan visa upp.

Den senaste matchen spelades mot IFK Norrköping. Malmö FF vann med 2-1. På hemmaplan har man bara förlorat en gång i år. En överraskande förlust i våras mot GIF Sundsvall.

Matchstart kl 16.00 på Swedbank Arena i Malmö.

Är du inte på plats kan du se matchen via Cmore.