ÖFK firar 20 som vinnare

Östersunds FK som förening fyller 20 år idag, vilket påpassligt nog fick firas med tre poäng borta mot Örebro. Dyer, Sema och Ghoddos blev samtliga målskyttar i ÖFK:s 5-1-seger.

Matchen var inte mer än ett par minuter gammal innan ÖFK tog ledningen. Via Ghoddos väggspelade Dyer sig igenom ÖSK-försvaret innan lagkaptenen med ett distinkt skott satte matchens första, och sitt åttonde mål för säsongen.

ÖFK:s fina höstform håller i sig vilket man också visade genom att fortsätta rulla boll på ett föredömligt sätt. Med ett rörligt kortpassningsspel och ett gediget försvarsarbete höll ÖFK hemmalagets chanser nere samtidigt som ÖFK ständigt hotade djupt på Örebros planhalva.

0–2-målet i den 19:e spelminuten kom just efter en fin passningssekvens där Nouri först hittat Aiesh som med gott om andrum kunde sätta bollen till Sema som la in bollen i mål, hans tredje mål för säsongen.

Och strax därefter var det nära nätrassel på nytt när Bachirou la bollen precis utanför den vänstra stolpen. Nära ett tidigt 3-0-överläge där, men istället skulle Örebro reducera.

I den 28:e minuten pressade och vann ÖSK bollen högt upp på ÖFK:s planhalva. Hemmakaptenen Åhman Persson gjorde därefter inga misstag när han på hemmalagets första riktiga målchans satte reduceringen.

Men ÖFK skulle replikera innan domaren blåste för halvtid. Sema fälldes i straffområdet och Ghoddos kunde från 11 meter sätta 3–1 för ÖFK.

ÖFK krönte en fin första halvlek genom att göra en minst lika stark andra. Ghoddos 4-1 kvarten från slutet stängde definitivt matchen, ett mål som tog Ghoddos upp i ensam ledning (nio mål) i ÖFK:s interna skytteliga. Sema fastställde därefter slutresultatet 5–1 genom att vackert chippa sitt andra för kvällen.

I och med segern klättrar ÖFK till en sjundeplats i tabellen. Nästa match, och säsongens sista, är på söndag hemma mot Gävle. Då hoppas vi att du är på plats för att bära fram ÖFK till en fin avslutning på ÖFK:s första allsvenska säsong!

Startelva
Nilsson – Bergqvist, Mensiro (83’), Mukiibi – Sema, Bachirou, Nouri, Karlsson – Ghoddos, Dyer, Aiesh (81’)

Avbytare
Keita, Sollander, Stadler, Gero (81’), Widgren (83’), Somi, Edwards