ÖFK övertygade och vann borta mot Malmö FF

fouad340
Två mål av Ghoddos och Bachirou med sitt första i ÖFK-tröjan banade väg för en imponerande seger borta mot Malmö FF. 3-0 till ÖFK innebär också att det allsvenska kontraktet för nästa säsong är definitivt säkrat.

Inför 20297 på läktarna tog ÖFK en imponerande seger borta mot serieledande Malmö FF. En seger som också innebär att ÖFK är klar för allsvenskt spel 2017.

ÖFK dominerade spelmässigt, framför allt i första halvlek, och var också de som skapade de bästa chanserna. Första riktigt heta läget hade Ghoddos vars lobb smet precis utanför Wilands högra stolpe.

Ledningsmålet kom i den 37:e minuten efter att redan nämnde Ghoddos språngnickat Dyers precisa inlägg. 0-1 till ÖFK vilket både var välförtjänt och ställningen i paus.

Malmö inledde andra halvlek genom att sätta mycket högre press på ÖFK som med det föll lite bakåt i banan. Men ÖFK försvarade sig väl och tillät inte hemmalaget att komma till några farligheter, istället utökade ÖFK sin ledning.

Fouad Bachirou väggspelade sig via Ghoddos in i straffområdet. Sistnämndes lyftning slog fransmannen in på volley – 0-2 och fransmannens första mål i ÖFK-tröjan var ett faktum.

ÖFK övertygade verkligen idag och fortsatte att hålla i bollen vilket gjorde att någon riktig forcering från hemmalaget aldrig kom. Och när Ghoddos satte sitt andra för kvällen ett par minuter från slutet var samtliga tre poäng, och det allsvenska kontraktet, definitivt säkrat.

Närmast väntar Hammarby IF hemma på Jämtkraft Arena – en match ni INTE får missa. Storpublik är att vänta, dessutom ordnar Falkarna ett unikt läktararrangemang strax innan avspark.

Startelva
Nilsson – Bergqvist, Mensiro, Mukiibi – Sema (93’), Bachirou, Nouri, Karlsson (89) – Ghoddos, Dyer, Aiesh (78’)

Avbytare
Keita, Sollander, Stadler, Gero (78’), Widgren (89), Somi (93’), Edwards