ÖFK skänker 126000 kronor till välgörenhet

Årets kulturprojekt, Galakväll för solidaritet, lockade drygt 1500 åskådare till Frösö Convention Center tidigare i september. Överskottet av intäkterna skänker nu klubben välgörande ändamål där Rädda Barnen, UNHCR och Hej Främling får 42 000 kronor vardera.

I början av september gick ÖFK upp på scen i Frösö Convention Center. Efter månader av förberedelser, under konstnärlig ledning av Jämtlands Musikskola, framförde ÖFK en bejublad föreställning bestående av sång och musik.

Föreställningen framfördes under ledordet solidaritet där ÖFK genom kultur manifesterade för de människor som flyr våldsamheter genom Europa till Sverige. Evenemanget gav inte bara eko i fotbollssverige – tyska motsvarigheten till magasin Offside, 11 Freunde, presenterade ett sex sidor långt reportage, bland annat.

ÖFK kan idag presentera ett överskott av intäkterna som nu skänks till välgörande ändamål där UNHCR, Rädda Barnen och Hej Främling alltså delar på 126 000 kronor.

Tack alla ni som var på plats och visade ert stöd för solidaritet!

340graham

340brwa

340jSe fler bilder på ÖFK:s Facebook-sida. Foto: Ola Laxvik

ÖFK på Instagram
240
osdsport.se – Med fokus på ÖFK
osdsport
Affärsnätverket Mälardalen
affarsnatveret
Annonser