ÖFK spelade ut hela registret i ny seger

6669 på Jämtkraft Arena fick se ÖFK besegra gästande Hammarby IF med 2 mål mot 0. Gero gav ÖFK ledningen 15 minuter från slutet innan Edwards i matchens sista minut satte tvåan med ett mäktigt distansskott.

ÖFK gjorde en spelmässigt väl genomförd fotbollsmatch. Med halvtimmen spelad var bollinnehavet i klar fördel till ÖFK. Siffrorna 85-15 i ÖFK:s favör talar sitt tydliga språk (siffrorna stannade tillslut på 80-20).

De riktigt heta målchanserna uteblev men både Ghoddos och Dyer hade möjligheter – dock saknades skärpan i de avgörande ögonblicken. Ett defensivt Hammarby stack upp då och då men första halvlek får sammanfattas som en relativt chansfattig, trots klart ÖFK-övertag.

I andra fortsatte ÖFK med det fina publikfriande spelet. Dennis Widgren var centimeter ifrån att göra ÖFK:s första mål men dessvärre för honom och alla med röd-svarta sympatier smet bollen precis utanför.

Vid timmen spelad gjorde Potter ett dubbelbyte – in kom Gero och Edwards vilka båda skulle ha en direkt avgörande roll.

Först ut var Gero som i minut 74 höll sig framme när Dyer tagit sig in i straffområdet. Inspelet från vänster mötte Gero upp vid första stolpen och 1-0 var ett faktum.

ÖFK:s målvakt Hampus Nilsson hade relativt lite att göra matchen igenom, men en misslyckad offsidefälla i 61:a minuten höll på att ställa till det. Men Nilsson parerade det skottet och ÖFK var i fortsatt ledning.

Solheim fick fem minuter från slutet Hammarbys bästa chans i matchen – den gången var det stolpen som stod i vägen för en kvittering.

I matchens sista minut fastställde Edwards slutresultatet när han från distans klippte till. 2-0 till ÖFK:s och publikens stora glädje!

Stort tack vill vi rikta till de 6669 på plats som bar ÖFK till en ny trea hemma på Jämtkraft Arena. Tack även till Falkarna vars läktararrangemang var välkomponerat – du som missade ljusshowen kan se den på nytt här.

Startelva
Nilsson – Widgren (87’), Bergqvist, Mensiro, Mukiibi – Bachirou (60’), Nouri, Dyer – Sema, Ghoddos, Aiesh (59’)

Avbytare
Keita, Sollander, Stadler, Edwards (60’), Karlsson (87’), Gero (59’), Somi