Tuff bortamatch väntar på söndag

På söndag är det start för den Allsvenska slutspurten för ÖFK. Fem matcher återstår och den första är AIK Solna på Friends Arena i Solna. En tuff utmaning mot kanske seriens just nu starkaste lag.

”Gnaget” som AIK kallas är ett av de mest klassiska lagen i Allsvenskan. AIK är inne på sin 84:e säsong och har blivit mästare 11 gånger. Trots en inte alltför imponerande vårsäsong ligger AIK nu på en tredje plats med endast tre poäng upp till IFK Norrköping. Ett Norrköping som AIK vann mot med hela 6-0 i den senaste omgången.

Hemmamatchen mot AIK var premiärmatchen för ÖFK på hemmaplan i Allsvenskan. En match som ÖFK dominerade men där AIK skapade de bästa chanserna och vann med 2-0 efter två kontringar som Carlos Strandberg och Alexander Isak avslutade.

Sedan den matchen har Strandberg lämnat för CSKA Moskva och unge talangen Niclas Eliasson har lånats ut till IFK Norrköping. Dessutom har AIK bytt tränare. Ut försvann Andreas Alm och in kom Rickard Norling.

Nya spelare i AIK sedan i våras är duktige forwarden Obasi, från Tyska Schalke 04 och Johan Chibuike från Gaziantepspor (i BK Häcken för några år sedan).

Mot Norrköping ställde AIK upp med följande lag: Carlgren – Johansson, Karlsson, Väisänen – Kpozu, Blomberg, Ofori, Ishizaki, Sundgren – Obasi och Isak. Vi gissar att det blir något liknande mot ÖFK på söndag.

Matchstart AIK – ÖFK söndag 16 oktober kl 15. Är du inte på plats kan du se matchen på Cmore.