Effektivt Gefle straffade ÖFK i säsongens sista match

En mardrömsstart följdes upp av en kavalkad av ÖFK-chanser, men ett kvalplatsjagande Gefle höll emot och drog istället ifrån till 2–4 vilket också blev slutresultatet i årets sista match på Jämtkraft Arena.

Matchen var inte mer än 10 minuter gammal innan resultattavlan visade 0–2. Först pricksköt Lantto in 0–1, strax därefter rann Oremo igenom och satte tvåan. Gefle behövde vinna matchen och var samtidigt beroende av Jönköpingsseger för att undvika direktnedflyttning, något som märktes på planen där ett inspirerat Gefle rivstartade genom att göra två mål på kort tid.

Men efter gästernas andra mål vaknade ÖFK till liv. En hörna nickades in av lagkapten Dyer vilket följdes upp av ett positivt ÖFK-spel med mängder av chanser. Saman Ghoddos var ett ständigt hot men Andreas Andersson i Gefles mål gjorde en kanonmatch och såg till att Gefle behöll sin 2–1-ledning till halvtidsvilan.

Matchen fortlöpte mållöst fram till den 63:e matchminuten när Bertilsson höll sig framme på ett inlägg från vänster. Hampus Nilsson hade ingen möjlighet att stoppa anfallarens försök och 1-3 var ett faktum.

Sex minuter senare punkterade Gefle matchen efter att Oremo satt sitt andra för kvällen. Ghoddos snyggade till siffrorna något när han i matchens sista minut satte 2–4 och sitt 10:e mål för säsongen. Dessvärre för Gefles del spelar resultatet mindre roll då Helsingborg vann över Jönköping, vilket betyder att Gefle trots segern spelar i Superettan 2017.

I och med resultatet slutar ÖFK i sin första allsvenska säsong på 8:e plats. Vi vill passa på att tacka de 4778 som trotsade kyla och snöyra och hejade fram ÖFK in i det sista. Tack även till alla som hejat fram ÖFK under säsongen, ni är ovärderliga! Vi ses nästa säsong! #vigerossaldrig

Startelva
Nilsson – Mukiibi (83’), Bergqvist, Widgren – Karlsson (60’), Bachirou, Dyer, Edwards, Sema – Gero (56’), Ghoddos

Avbytare