cupmastare_banner

Elitlicensen för 2017 klar

SvFF:s Licensnämnd har beviljat elitlicens för alla klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan som ska licensprövas inför säsongen 2017.

Detta innebär att GIF Sundsvall, IFK Värnamo, IK Sirius FK och Kristianstads DFF alla visade positivt eget kapital i sina periodiserade bokslut per 31 augusti 2016 och att samtliga dessa klubbar även uppvisat en likviditetsplan för att klara sina betalningar under resten av året samt visat en resultatprognos för resten av året som innebär att deras egna kapital blir noll eller positivt den 31 december 2016.

Samtliga klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan har också uppfyllt kravet på betalningar per den 31 augusti 2016, samt intygat att de inte saknar ekonomiska förutsättningar att bedriva verksamheten hela nästkommande verksamhetsår.

- ÖFK har en bra och stabil ekonomi så för oss var det ingen överraskning att vi skulle klara elitlicensen säger ÖFKs ekonom Martin Johansson. Licensnämndens beslut visar samtidigt att klubbarna i Svensk elitfotboll klarar av att sköta sin ekonomi trots den tuffa verklighet som livet som elitklubb innebär.