ÖFK tog hem två priser vid Allsvenskans stora pris!

Graham Potter och Daniel Kindberg under Allsvenskans stora pris. Foto Per Hansson

Det var en stor kväll igår för ÖFK när Allsvenskans stora pris delades ut i C-mores direktsändning. ÖFKs tränare fick pris som årets tränare i Sverige och ÖFKs ordförande Daniel Kindberg fick pris som årets röst i Allsvenskan.

– Jag är stolt och hedrad över den här utmärkelsen, sa Graham Potter till Mittmedia och fortsatte. – Det kom som en total överraskning för mig. Jag känner mig extra glad över att så starka tränarkollegor fanns bland de nominerade. Plus att lagkaptenerna i de olika lagen höll på mig. Klart att det värmer lite extra. Men det är inte bara jag som ligger bakom de prestationer som laget åstadkommit under vår första allsvenska säsong. Priset är även klubbens förtjänst.

Motiveringen för ”Årets röst” var att priset går till den ledare eller spelare som gjort avtryck i media under den allsvenska säsongen och som vågat stå för sina åsikter. Daniel Kindberg sa så här till Mittmedia efter att han fått utmärkelsen:

– Det här är stort för mig, jättestort. Jag har respekt för många kunniga fotbollsjournalister och att de nu vill ge mig den här utmärkelsen är ytterligare ett kvitto på att vi har lyckats sätta ÖFK på fotbollskartan. Jag kan inte styra hur jag uppfattas. Inte heller kan jag vara mer än mig själv. Utifrån hur det såg ut för fem år sedan är det förstås smått surrealistiskt att därför stå här i en TV-studio och få ta emot pris. Det är smickrande, inte tu tal om annat. Vår resa har inte alltid varit guldskimrande. Och vi är långt ifrån färdiga, bara på väg mot nya mål. Om vi lagt ner massor av arbete och energi så är det minst lika mycket som väntar oss framåt. Och även om det här ikväll är Graham och jag som får stå i rampljuset vore det här jobbet omöjligt om det inte fanns en stark och omfattande organisation bakom med många enskilda människor som gör ett fantastiskt arbete i det tysta.