Östersunds FK – Från tvåan ut i Europa

Östersunds Fotbollsklubb – ÖFK fyller 20 år i år.

ÖFK är klubben som under många år förde en ganska anonym tillvaro i det regionala seriesystemet, tills det för fem år sedan gjordes en målmedveten satsning för att lämna division II och nå. Europa.

Många skrattade och tvivlade på det. Idag är ÖFK allsvenskt och Europa inte lika avlägset längre.
Den här boken berättar om resan från då till nu och om framtidsvisionerna. Den berättar om ställningstagandet för mångfald och om utvecklingen för ungdomsakademin där spelarna betyder allt och men att resultaten/tabellerna för de unga är helt oviktiga.

ÖFK är den udda uppstickaren, en märkvärdigt intressant klubb, en ung klubb som nått landets högsta serie men som ändå bara ser sig som i inledningen av någonting större. Målet är ju Europa.

Format: A4. Inbunden
Sidantal: C:a 200
Tryck: Fyrfärg
Redaktör: Olof Wigren
Skribenter: Olof Wigren, Patrick Sjöö och Stefan Nolervik.

Bibliofilupplaga i 250 numrerade unika exemplar
Handinbunden bok i skinn. Guldsnitt. Levereras med tillhörande exklusiv box att förvara boken i
Upplagan är originalsignerad av Östersunds spelartrupp 2016 samt tränarteam.

Boken ges ut av Idrottsförlaget i Västerås AB i samarbete med och
till förmån för Östersunds Fotbollsklubb

Beställ boken via denna länk