Tom Pettersson har skrivit på för 3 år framåt

Bilden lånad av IFK Göteborg

ÖFKs senaste nyförvärv är 26:årige Tom Pettersson. Tom kommer närmast från IFK Göteborg där han spelat säsongerna 2015-2016 oftast som back men kan även spela på mittfältet.

Tom är född i Trollhättan och spelade för Tollhättans FK samt FC Trollhätten. 2012 blev han värvad till Åtvidaberg där han spelade i tre år innan flytten gick till IFK Göteborg. Under säsongen 2013-14 var Tom utlånad till den belgiska klubben Oud-Heverlee Leuven.

Tom har även spelat 5 U-21 landskamper för Sverige.

Kontraktet med ÖFK är på 3 år.

- Att vi i hård konkurrens med många andra klubbar lyckats värva Tom till ÖFK är ytterligare ett bevis på att vi gör ett bra arbete i ÖFK, säger ÖFKs ordförande Daniel Kindberg. Tom är en spelare med egenskaper som kommer att spetsa till ÖFKs möjligheter att lyfta ännu mer de kommande säsongerna. Tom har bra teknik och ett väldigt bra spelsinne. Hans personlighet att vilja bli bättre och att se motgångar som en utmaning passar perfekt in i ÖFKs sätt att tänka. Jag ser fram mot att få se hur Graham och co kan utveckla Tom ytterligare!