Bra premiär för ÖFK

Ranheim inmarsch

Det blev en stabil 3-1 seger inne i fina Abra-hallen strax utanför Trondheim för ÖFK i årets första träningsmatch. Motståndarna, Ranheim från Trondheim, spelar till vardags i den norska motsvarigheten till Superettan, Obos-ligan, gav ett bra motstånd men trots en utvisning på ÖFKs Douglas Bergqvist med en kvart kvar av matchen så blev resultatet snarare i underkant än i överkant.

Ranheim spelar väldigt ”norskt” med mycket löpning, kraft och energi. Med flera nya unga lovande spelare som ville visa upp sig blev det hög fart redan från början. Ranheim tog befälet från start och störde ÖFKs intentioner till att hålla i bollen och styra matchbilden. Det tog en kvart innan ÖFK kom igång och i den 18:e min kom ledningsmålet.

Nyförvärvet Johan Bertilsson höll sig snyggt framme på ett inspel av Curtis Edwards. ÖFK hade sedan en bra period men som det alltid är i träningsmatcher så går spelet upp och ner något som Ranheim utnyttjade för att komma in i matchen igen. Efter 28 min kom så kvitteringen. En vacker chipp in bakom backlinjen och en touch av Sandmael i Ranheim styr bollen över Aly Keita i ÖFKs mål. 1-1 var ett rättvist resultat i halvtid.

I pausen bytte båda lagen friskt. Efter en stark inledning av Ranheim kunde ÖFK ta över spelet och 2-1 till ÖFK kom i den 56:e min på en fin genomskärare från Somi fram till ett annat nyförvärv Ludvig Fritzon som nickskarvade bollen i mål.

10 min senare fick Fritzson kliva av på grund av en förhoppningsfullt lindrig bristning högt upp i sätesmuskeln. ÖFK hade med sig tre unga länsspelare som fick uppleva hur det är att vara proffs för en dag. Andreas Englund, Alsens IF, var först att få kliva in som ersättare för Fritzson. Med en kvart kvar fick Douglas Bergqvist sitt andra gula kort och ÖFK fick avsluta med 10 man. Ranheim klarade dock inte av att växla upp utan det var snarare ÖFK som kunde skapa chanser när Ranheim försökte ligga på. I den 82:a min lobbar Ken Sema från nästan halva plan över målvakten och in i mål, 3-1. Tom Pettersson nickar i ribban och Gero gör ett snyggt mål som döms bort p.g.a. offside.

Det var en bra debut för ÖFK. Alla nyförvärven visade att dom kommer att bidra mycket till att höja nivån i truppen. Nu väntar en veckas träning innan det blir en ny tur över till Abra-hallen på fredag för match mot Levanger. Även det en klubb från den norska superettan.

ÖFKs laguppställning: Aly Keita – Batti Lundbäck, Douglas Bergqvist, Tom Pettersson, Dennis Widgren – Hosam Aiesh, Brwa Nouri, Fouad Bacheriou, Ken Sema, – Johan Bertilsson.

I andra halvlek byttes Brwa, Fouad, Hosam, Bertilsson och Batti ut. In kom, Somi, Bojanic, Bobo Sollander, Alhaji Gero och Ludvig Fritzon. Andreas Englund (Alsen) kom in istället för Fritzon (68 min). Erik Englund (Alsen) bytte av Curtis i 85:e min. Erik Lindström (ÖFKs akademi) bytte av Dennis i 89:e min.

ÖFKs mittbackspar Douglas Bergqvist och Tom Pettersson