ÖFK tar ställning för samisk kultur

Maxida och Danielweb
Under måndagskvällen släppte Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg nyheten om årets kulturtema.
– Vårt tema är att lära oss mer om minoriteters ställning, historia och kultur. Vi ska fördjupa oss i den samiska kulturen med hjälp av Maxida Märak, berättar Daniel Kiindberg.


Artisten Maxida Märak blir ÖFK:s konstnärliga ledare under året. Maxida Märak är, hiphopmusiker, jojkare och kunnig inom samisk smideskonst. Hon är också känd som människoaktivist.
– Jag ser fram emot att ge ÖFK kunskap om samisk historia, samiska språket, samisk tro och berättartraditionen, säger Maxida Märak.
ÖFK:s kulturcoach Karin Wahlén ser fram emot årets tema och samarbetet med Märak.
– Maxida kommer att guida oss under denna resa. Under hösten 2017 kommer vi genom foto, film, hantverk, musik, sång och speech ta ställning för den samiska kulturen.
Nyheten om årets kulturtema fick spelarna och ledarna under upptaktsträffen under måndagskvällen i Exersishallen Norr. I morgon bär det i väg till Teneriffa på träningsläger.
– Vi använder lägret för teambuilding och för att få komma ut på stora gräsytor. Det blir inga matcher under lägret. Det väntar vi med till lägret i Salou i februari, säger Graham Potter.
ÖFK på Instagram
240
osdsport.se – Med fokus på ÖFK
osdsport
Affärsnätverket Mälardalen
affarsnatveret
Annonser