Ung lovande mittfältare klar för ÖFK

Bilden lånad från Helsingborgs IFs hemsida

Den unge lovande mittfältaren, Darijan Bojanic, är klar för ÖFK. Darijan, född 1994, har Gislaved IS som moderklubb. Han sågs tidigt som en stor talang och flera utländska klubbar uppmärksammade honom. 2011 gick han till Öster. 2013 blev Darijan värvad av IFK Göteborg men redan efter ett år blev han klar för Helsingborg.

Darijan beskrivs som en mycket teknisk mittfältare med ett bra skott.

- Vi har tittat på Darijan under lång tid, säger ÖFKs ordförande Daniel Kindberg. Darijans spelstil passar bra in i vårt sätt att spela. Vi har haft en bra och smidig dialog med Helsingborg vilket gjort att vi kommit överens snabbt. Darijan kommer att ansluta till ÖFK så snabbt som möjligt. Det blir väldigt spännande att få se hur han utvecklas under Graham Potters ledning, avslutar Daniel.

Darijan spelade 53 allsvenska matcher (8 mål) för Helsingborg i allsvenskan. Totalt har han spelat 77 allsvenska matcher. Han har dessutom spelat 4 landskamper i U17 och 6 landskamper i U19.