ÖFK startar ny ungdomsklubb för supportrar

ÖFK startar ungdomsklubben Unga Falkar

Inför årets säsong startar ÖFK en ungdomsklubb som heter Unga Falkar. Unga Falkar kommer att träffas före varje hemmamatch i Allsvenskan och under matcherna.

- Syftet med Unga Falkar är dels att kunna ge barn och ungdomar en fördjupad upplevelse av ÖFKs hemmamatcher och att föräldrar ska kunna vara trygga i att deras ungdomar tas om hand på ett bra vis under ÖFKs hemmamatcher, säger Lasse Landin ÖFKs kanslichef.

- Vad får man göra i Unga Falkar?

- Någon kväll innan hemmamatcherna samlas man i Ungdomens Hus och planerar inför hemmamatchen. Det kan vara hejaramsor, fixa flaggor och måla banderoller. Dessutom går vi igenom föreningens värdegrund, fikar och träffar någon spelare. Under matcherna har Unga Falkar en egen sektion, under tak, på västra läktaren (B-läktaren) där ÖFKs ledare tar hand om ungdomarna.

- Kostar det något?

- Ja det kostar 500 kr. För det priset får man ett Årskort till15 allsvenska hemmamatcher, en specialdesignad Unga Falkarna-halsduk, möjlighet att åka med på en bortamatch till specialpris, 15 träffar på Ungdomens Hus med aktiviteter och fika, specialerbjudande för ÖFK-medlemmar i ÖFK-shopen samt medlemsskap i ÖFK.

- Vilka åldrar riktar sig Unga Falkar till?

- Vi riktar oss till alla mellan 7 och 13 år.

- Hur anmäler man sig?

- Man anmäler sig i ÖFK-shoppen, Prästgatan 50, Östersund. Det går inte att anmäla sig någon annanstans.

- Är Unga Falkar ett samarbete med ÖFKs supportergrupp Falkarna?

- Det är ÖFK som håller i Unga Falkar. Falkarna har blivit informerade om att vi ska starta den här verksamheten. Unga Falkar är ingen konkurrent till Falkarna. Falkarna är en väldigt bra supportergrupp med en bra värdegrund. Vi önskar att de som är med i Unga Falkar går över till Falkarna när de blir äldre.

- Om man är intresserad av att vara ledare i Unga Falkar. Hur gör man då?

- Då skickar man ett mail till info@ostersundsfk.se och berättar vem man är och varför man vill vara ledare.

Unga Falkar

Syfte:

Att träna barn/ungdomar i god supporterkultur

Att sprida ÖFKs värderingar till kommande supportrar

Att ge barn/ungdomar en trygg verksamhet med kamratskap, ansvar och respekt tillsammans med andra barn/ungdomar

Målgrupp:

Barn/ungdomar 7-13 år.

Tidsplan:

15 vardagar mellan kl 16-18 i anknytning till ÖFKs hemmamatcher.

15 hemmamatcher.

Kostnad:

500 kr per år (inklusive medlemsskap).

Vad ingår:

Barnen/ungdomarna sitter under hemmamatcherna på en egen sektion på Jämtkraft Arena. Här vistas man utan målsman. På plats finns ledare från ÖFK. Fokus ligger på sång och god supporterkultur med kamratskap, ansvar och respekt som ledstjärnor.

Årskort till15 allsvenska hemmamatcher.

En specialdesignad Unga Falkarna-halsduk.

Möjlighet att åka med på bortamatchen mot GIF Sundsvall till specialpris.

15 träffar på Ungdomens Hus med aktiviteter och fika

Specialerbjudande för ÖFK-medlemmar i ÖFK-shopen