Avgörande match väntar efter ny cupseger

firar340Foto: David Lidström Hultén

Jakten på en Europabiljett lever vidare. Efter tre poäng borta mot Nyköping har ÖFK nu allting i egna händer inför hemmamötet med Hammarby nästa söndag.

ÖFK:s inledde i ett övertygande tempo och hotade gång på gång via framför allt högerkanten. Och det var just kantlöparen från höger, Ken Sema, som redan efter fyra minuter gav ÖFK ledningen.

sema340

Kvarten senare var Nouri nära att utöka. En hörna damp ner hos lagkaptenen vars rungande skott träffade ribban.

Inget mål där men ÖFK behövde inte vänta länge på nästa.

Bertilsson stod rätt och kunde efter en målvaktsretur sätta 2–0, hans första tävlingsmål för sin nya klubb.

När lagen sedan ställde upp i andra var det ett decimerat Nyköping på planen efter att Jean-Baptiste blivit utvisad strax innan halvtidsvilan. Med en man mer på banan sprang ÖFK ifrån till 5–1, efter dubbla mål av Aiesh och ännu ett av Bertilsson.

I och med vinsten finns nu ingen anledning att inte infinna sig på Jämtkraft Arena när ÖFK tar emot Hammarby nästa helg. Oavsett hur det går i morgondagens möte mellan Varberg och just Hammarby är det en kvartsfinalplats ÖFK spelar för.

Då hoppas vi se dig på plats och hjälpa ÖFK till gruppsegern!

0-1 Sema (4), 0-2 Bertilsson (24), 0-3 Aiesh (51), 1-3 Björk (53) 1-4 Bertilsson (63), 1-5 Aiesh (66)

aiesh340Foto: David Lidström Hultén