ÖFK:s nya satsning – startar egen sportsajt

Östersunds FK drar igång en egen sportsajt där du kan följa laget på nära håll.

– I första hand är det ett led och ett steg i Östersunds FK:s strävan att distribuera och berätta våra egna historier, säger ordförande Daniel Kindberg.

Från 1 mars år det osdsport.se som gäller!

ÖFKs ordförande Daniel Kindberg har länge haft ambitioner att dra igång en egen sida för den allsvenska fotbollsklubben i Östersund. Tillsammans med Erik Eliasson Media & Design har han nu jobbat fram en ny sida som lanseras onsdag 1 mars.

–  Vi vill berätta våra historier ur vårt eget perspektiv och ha tolkningsföreträde till berättelserna. Det är själva kärnan i den nya satsningen, men naturligtvis kommer det att hända mycket mer på sidan där våra fans kan följa lagets spelare och ledare på ett sätt som man tidigare inte har kunnat göra, säger Daniel Kindberg.

Satsningen har också inneburit att klubben har nyanställt Patrick Sjöö, som tidigare jobbat på tidningarna Nya Norrrland, Östersunds-Posten och Travronden. Han har följt klubben som sportjournalist på nära håll sedan bildandet 1996.

– Jag är glad över den här satsningen och det var ett måste att nyanställa för att klara av en egen sida. Utöver jobbet med nya sidan osdsport.se ska Patrick Sjöö också jobba med press- och media så ÖFK kan kommunicera och samarbeta bättre med övrig media i Sverige, Norden och i Europa, säger Daniel Kindberg.

Det är inte omöjligt att fler sporter kommer att få plats på Östersunds nya sportsajt osdsport.se i framtiden.

När det gäller den här befintliga sidan ostersundsfk.se så kommer den att användas som en informationssida tills vidare. Sidan, som byggdes för snart 8 år sedan, har inte de tekniska funktioner som krävs 2017. Under 2016 kommer även ostersundsfk.se att moderniseras men de djupare innehållsrikare berättelserna kommer även då att ligga på osdsport.se