På lördag hoppas Boakye på cupskräll mot ÖFK

Han har gjort ett av de viktigaste målen i Östersunds FK:s historia.
Ni kanske kommer ihåg målet på Studenternas i Uppsala som tog ÖFK till Allsvenskan?
– Jag kommer aldrig att glömma när bollen gick i mål. Det var helt fantastiskt, säger Thomas Boakye som gästar Jämtkraft Arena med sitt Varberg på lördag i Svenska Cupen.

14.00 på lördag drar allvaret igång för Östersunds FK då man tar emot superettanlaget Varberg på Jämtkraft Arena.
Många hoppas på två ÖFK-segrar och två Hammarby-segrar i de inledande cupmatcherna mot Varberg och Nyköping. Om så blir fallet möts ÖFK och Hammarby i en ren gruppfinal den 5 mars i Östersund.
En som tänker sätta stopp för dessa drömmar är före detta ÖFK-spelaren Thomas Boakye.
– Det är förstås ÖFK som är favoriter på lördag, men alla vet att allt kan hända i en cupmatch. Vi ska göra allt vi kan för att störa ÖFK. Det gäller att vi kommer ut och spelar vårt spel och jobbar hårt, säger Boakye.
Thomas Boakye spelade för ÖFK under tre säsonger under tre säsonger där han tjusade hemmafansen med sitt spel på mittfältet. På lördag blir det ett speciellt möte mot sin förra klubb.
– Jag är inte alls överraskad att de nu spelar i Allsvenskan. Jag kände under min tid där att det fanns potential att ta ett steg till.
Du har ju faktiskt gjort ett av klubbens viktigaste mål!
– Ja, det var en magisk kväll i Uppsala när mitt mål förde upp laget i Superettan. Jag känner att jag i alla fall har en liten del i att klubben nu finns i Allsvenskan.
Han säger sig själva älska Östersund och folket i staden.
– Jag kände mig verkligen välkommen där. Jag var upp i december och träffade vänner och det var fantastisk att träffa alla man känner. När det gäller fotbolls så älskade jag verkligen fansen. Jag hoppas att fansen fortfarande tycker om mig, säger Thomas Boakye.
Kommer du att spela i ÖFK igen?
– Jag gillar frågan (skratt). Men nu har jag ett år kvar på kontraktet med Varberg så nu ligger allt fokus på den här säsongen. Jag känner själv att jag utvecklats och ska kunna spela i Allsvenskan i framtiden. I vilken klubb det blir jag jag inte svara på.

Lördag klockan 14.00 på Jämtkraft Arena startar Östersunds FK:s jakt på europaspel som ligger i potten i Svenska Cupen!