Stabilt nät ÖFK slog Malmö

Det var en stabil laginsats när ÖFK slog regerande svenska mästarna Malmö i den första träningsmatchen i spanska Salou.

Efter en mållös första halvlek lyckades Ken Sema hitta fram på vänsterkanten vid ett flertal tillfällen. I 71:a minuten hittade han fram till nyförvärvet Johan Bertilsson.

– Jätteskönt att få göra mål. Men det är ju inte så svårt när man får sådana bollar, sa en glad Bertilsson.

Douglas Bergqvist som gjorde 90 minuters starkt jobb i försvaret fastställde resultatet till 2–0 på hörna från Ken Sema.

Malmö ägde boll stora delar av matchen, men hade svårt att komma till riktigt vassa avslut. De flesta skotten gick utanför målramen.

– Givetvis tycker jag att det är roligt att vi gjorde två mål. Men som jag sagt tidigare så är ju inte resultatet som är det viktigaste. Det finns saker att slipa på och vi tar de här matcherna i Salou för att få ihop en bra grupp som ska fungera på planen, sa tränaren Graham Potter.

Laget

1 Aly Keita – 6 Douglas Bergqvist, 25 Sam Mensiro, 2 Tom Pettersson – 19 Dennis Widgren, 10 Hossam Aiesh,  22 Brwa Nouri, 21 Fouad Bachirou, 17 Curtis Edwards – 12 Ken Sema, 93 Saman Ghoddos.

Ersätttare: 16 Andreas Andersson, 18 Alhaji Gero, 11 Johan Bertilsson, 27 Ludvig Fritzon, 23 Sebastian Lundbäck, 24 Ronald Mukiibi, 14 Bobo Sollander, 20 Gabriel Somi, 5 Darijan Bojanic.