Succé när ungdomar skrev kontrakt mot droger

Drogsignering

234 ungdomar har skrivit kontrakt med Östersunds FK.

De får ett årskort till ÖFK:s hemmamatcher i Allsvenskan och motprestationen är att hålla sig från droger, alkohol och tobak under året.

Projektet ”Team 12-17” blev en stor succé. Egentligen skulle ÖFK släppa 150 fribiljetter till projektet. Men efter ett knappt dygn hade 234 ungdomar anmält sig. Klubben valde då att inte dra strecket vid 150 utan låta alla anmälda få årskort.

I Kärnan-huset var det fullt pådrag under eftermiddagen då ungdomar tillsammans med målsman skrev på kontrakt tillsammans med Saman Ghoddos och Douglas Bergqvist.

– Det är ett mycket bra initiativ. Dels för att de får titta på fotboll och sedan för att det är väldigt, väldigt bra om man får ungdomar att avstå alkohol och droger, sa Linda Redman som följde med sina barn Elias och Sofia.

– Nu ska jag se alla hemmamatcher som jag kan i år, sa Elias Redman efter att han skrivit kontrakt med Douglas Bergqvist.

Läs mer på osdsport.se