banner_halmstad

Bokslut och positiva siffror

ofk_nyhetsbild340

Igår var det årsmöte i Östersunds Fotbollsklubb och som brukligt presenterades ekonomiska rapporter ifrån 2016 samt nyval av styrelse, revisor och ordförande.

2016 var ÖFKs första år i Allsvenskan, detta avspeglades även i ekonomin där omsättningen landade på cirka 54 miljoner kronor (nästan 20 miljoner mer än 2015). Glädjande nog presenterade ÖFK även positiva siffror på sista raden, ett plusresultat på 416 000 kronor som ger ett eget positivt kapital på cirka 2 miljoner kronor.

Styrelsen förblir  oförändrad på samtliga poster förutom Maria Svensson-Wiklander som efter ett år lämnar sin post på grund av tidsbrist. Annars fortsätter Daniel Kindberg som ordförande med Maj-Britt Ringvall och Hans Carlsson som styrelseledamöter.

Ny revisor blev Jens Edlund vald till (även revisor i Idrotts-AB) och Sören Eriksson fortsätter i valberedningen.

Årets spelare i ÖFK är Douglas Bergqvist vald till, med en motivering: ”personifierar epitetet vi ger oss aldrig samt en fantastiskt utveckling på fotbollsplanen”.

Nu riktar vi blickarna mot söndagens match mot Hammarby och hoppas att vi vid nästa årsmöte, när säsongen ska summeras, även kan titulera oss som mästare i Svenska Cupen.