nästahemmamatch

ÖFK till cupsemi efter 4-1 mot Trelleborg

ÖFK är vidare till semifinal i Svenska cupen efter 4-1 mot Trelleborgs FF.

Hemmalaget fick bästa möjliga start när Bertilsson redan i den 6:e minuten gav ÖFK ledningen efter att ha nickat in Ken Semas precisa inlägg.

20 minuter senare var det dags igen. Lagkapten Nouri revanscherade sig från straffmissen mot Varberg när han säkert satte matchens andra mål från 11 meter.

ÖFK hade flera chanser att utöka i den första halvleken men ställningen var alltjämt 2-0 när lagen gick till halvtidsvila. Ett klart rättvist resultat med tanke på hur ÖFK spel- och chansmässigt dominerat matchen.

Andra halvlek började likt den första på bästa sätt för ÖFK. Den här gången var det Saman Ghoddos som nätade. Och vilket drömmål det var. Dennis Widgrens läckra inspel från vänster möttes av Ghoddos som med en konstspark satte 3-0.

Trelleborg pressade högre mot slutet och fick också till en reducering sent i matchen genom Islamovic. Men närmare än så kom aldrig Trelleborg, istället kunde Bojanic med sitt första mål i ÖFK-tröjan göra 4-1 med matchens sista spark.

I semifinalen väntar vinnaren mellan AIK och BK Häcken, en match som spelas imorgon klockan 18:30.

Matchhändelser
6′ 1-0 Bertilsson
28′ 2-0 Nouri (straff)
50′ 3-0 Ghoddos
62′ Edwards in, Somi ut
71′ Bojanic in, Aiesh ut
83′ Fritzon in, Bertilsson ut
86′ 3-1 Islamovic
92′ 4-1 Bojanic

Publik

ÖFK:s elva: Andersson, Pettersson, Bergqvist, Widgren, Somi, Bachirou, Nouri, Sema, Bertilsson, Aiesh, Ghoddos.
Avbytare: Keita (mv), Sollander, Bojanic, Gero, Fritzon, Edwards, Mensiro.

Trelleborgs elva: Johansson, Palander, Tideman, Camara Jönsson, Haynes, Jovanovic, Blomqvist, Håkansson, Brannefalk, Islamovic, Jakobsson.
Avbytare: Nilsson, Pode, Amiri, Brkic, H. Anderssson, M. Andersson, Nuhanovic.