ÖFK vidare efter cupdrama

Seger med 1–0 mot Hammarby i gruppfinalen i Svenska Cupen gav ÖFK en plats i kvartsfinal.

Matchhjälte blev Hosam Aiesh med matchen enda mål.
– Bachirou hittade mig perfekt med sin passning, sa en glad Hosam Aiesh.

Det hade bara gått fem minuter då Hosam Aiesh slog till och 1–0 var smickrande siffror för Hammarby i paus. Både Johan Bertilsson och Curtis Edwards hade strålande lägen att utöka ledningen.

Framför allt på högerkanten kunde ÖFK husera fritt i anfallen och bakåt var det tätt.

– De gjorde det jobbigt för oss, men jag tyckte att vi gjorde det bra. Andra halvlek var väl lite si så där, sa Hosam Aiesh.

Hammarby jagade för att få hål på ÖFK i andra halvleken. Gästerna var tvingade att vinna för att gå vidare till kvartsfinal, men lyckades inte vaska fram alltför många heta chanser.

– Det är ingenting att säga om det här. Vi möter ett bättre lag idag och jag vill önska dem lycka till i det fortsatta cupspelet, sa Hammarbytränaren Jakob Michelsen.

Nu väntar Trelleborg hemma på Jämtkraft Arena i kvartsfinal kommande helg.

Östersund–Hammarby

1–0 (5)Hosam Aiesh

ÖFK:s startelva
Andersson – Widgren, Pettersson, Bertilsson, Mensah, Ghoddos, Bachirou, Nouri, Aiesh,