Svenska cupfinalen spelas den 13 april kl 16.00

Den 13 april kl 16.00, skärtorsdag, spelas den Svenska cupfinalen på Jämtkraft Arena mellan ÖFK och IFK Norrköping.

Telefonerna har gått varma på ÖFKs kansli under veckan med frågor om biljetter, årskort, matchstart m.m. Vi förstår att det är många som vill säkra en biljett till den här historiska publikmatchen. Tyvärr har vi inte kunnat ge några säkra besked om biljettsläpp eller matchstart tidigare. Nu vet vi lite mer.

Här kommer lite fakta inför matchen.

Det är inte ÖFK som arrangerar matchen det är Svenska Fotbollförbundet, SvFF, som är arrangör och det är därför som det är deras regler och avtal som gäller. Detta gäller t.ex. biljettförsäljning, fördelning av ev vinst, exponering på arenan för sponsorer, VIP-platser, säkerhet m.m.

ÖFKs årskort eller avtal med våra sponsorer gäller därför inte på cupfinalen. Det innebär att alla måste köpa nya matchbiljetter för denna match. Biljetterna är till en speciell stol eller plats (ståplats). Det är alltså inte fri sittning.

Detsamma gäller för de företag och privatpersoner som har köpt platser i Loungen och i Restaurangen för Allsvenskans matcher. Dessa platser gäller inte under cupfinalen. De platser som blir över när SvFFs sponsorer fått sina platser kommer att säljas separat till hugade spekulanter.

Biljetterna kommer att säljas via ÖFKs biljettsystem men redovisas till SvFF. När alla kostnader är borttagna delar sedan SvFF, ÖFK och IFK Norrköping på nettot. En tredjedel till vardera. Om avtalet med SvFF, ÖFK och arenaägaren blir klart idag hoppas vi att biljetterna ska kunna släppas på fredag.

Vi skriver på hemsida, facebook m.m. så fort vi vet mer.

Hilsen fra

Lasse Landin/ ÖFK