topbanner

Mitt viktigaste mål säger Gero inför Örebro borta

Gero mot Norrköping

En av de största överraskningarna i segermatchen i cupfinalen var Alhaji Gero. Han fick spela hela matchen och i 83:e matchminuten fick han dessutom göra sitt livs viktigaste mål, målet som avgjorde finalen och gav ÖFK 3-1.

Det blev inget långt guldfirande för spelarna i Östersunds FK efter cupguldet på Skärstorsdagen. Redan idag på påskafton samlades laget för nästa match, tog flyget ner till Stockholm och sedan buss till Örebro där det i morgon söndag väntar ny match mot Örebro SK.

Att Alhaji Gero skulle gå in i startelvan i cupfinalen var det nog inte så många som trodde på förhand. Gero har haft det lite jobbigt på försäsongen.

– När säsongen startade hade jag lite skador och när jag till slut kom tillbaka och var hel igen så spelade alla de andra killarna riktigt bra. Men jag visste att det bara var att kämpa på för att ta en plats i truppen och samtidigt glädjas tillsammans med de spelarna som är med och spelar.

Alhaji Gero upprepar flera gånger under vårt samtal hur viktigt det är att jobba som ett lag. Att inte deppa om man inte får spela utan bara kämpa vidare och vara beredd när chansen kommer.

Berätta lite om 3-1 målet som du gjorde i cupfinalen?

– Jag hade ju gjort ett mål tidigare som domaren underkände. Men jag kämpade på och när passningen kom från Ken Sema så slog jag bollen direkt och den gick mellan benen på målvakten.Men frågan är hur målskytten Alhaji Gero och de andra i laget ska kunna ladda om efter urladdningen i cupfinalen?

Läs mer på osdsport.se