banner_halmstad

Sen reducering hjälpte inte – ÖSK vann med 2-1

ofkorebro340

ÖFK inledde den första halvleken med ett stort bollinnehav och var laget som förde matchen i första halvlek. De riktigt heta chanserna uteblev dock då ÖSK-försvaret satte stopp en bit utanför sitt straffområde.

Den bästa ÖFK-chansen hade Johan Bertilsson. Efter en vänsterhörna damp bollen ner vid bortre stolpen, Bertilsson klippte till men fick se skottet räddas av ÖSK-keepern Oscar Jansson.

Istället var det Michael Omoh som i den 34:e matchminuten bröt dödläget i matchen. Bertilsson räddade först på mållinjen, men i andravågen volleysköt Omoh in bollen, via Aly Keitas fingrar.

Inför den andra halvleken gjorde Potter ett byte. In kom Bojanic som tog plats på mittfältet istället för Mensiro som skadat sig nära slutet av den första halvleken.

I ÖFK:s jakt på en kvittering kunde istället Örebro utöka till 2-0 i den 57:e spelminuten. På nytt kom målet efter en hörna. Igboananike la upp bollen för Sebastian Ring som knorrade in matchens andra mål. ÖFK fortsatte sin jakt på ett mål och satte bitvis hård press på ÖSK:s försvar. En reducering kom men tyvärr för ÖFK:s del sent i matchen. En minut från full tid klippte lagkapten Nouri till – 2-1 och ÖFK kunde påbörja en slutforcering.

Men hemmalaget kunde hålla undan och kunde plocka hem samtliga poäng.

– Vi fick jobba mycket defensivt, sa målskytten Sebastian Ring i Cmores sändning efter matchen.

– De gör ett viktigt 2-0-mål och kan backa hem. Det gör att det blir jobbigare för oss att komma igenom, kommenterade ÖFK:s målskytt Nouri.

ÖFK:s elva
Keita (mv), Pettersson (63), Papagiannopoulos, Bergqvist, Björkström (63), Mensiro (45), Sema, Edwards, Nouri (k), Ghoddos, Bertilsson

Avbytare
Andersson (mv), Sollander, Mukiibi, Bojanic (45), Widgren (63) , Hopcutt, Gero (63)

Örebros elva
Jansson (mv), Ring, Hines-Ike, Almebäck, Lorentzson, Rogic, Gerzic, Mårtensson, Omoh (75), Besara, Igboananike (85)

Avbytare
Valgardsson, Plessis, Ayaz (75), Sköld (85), Naah, Sema, Fagerström

1-0 Omoh (34), 2-0 Ring (57), 1-2 Nouri (89)

Foto: Johan Bernström, Bildbyrån

Mer om matchen hittar du på osdsport.se.