ÖFK cupvinnare 2017 – Europa nästa!

Sam firar målet

Det var uppdukat för publikfest.

Det blev publikfest och ÖFK bjöd på fotbollspropaganda då de vann Svenska Cupens final mot IFK Norrköping med 4–1.

Nu är laget klart för kval till Europa-league!

Vi direktrapporterade under eftermiddagen.

Om, du missade vår rapportering så kan du läsa den här och njuta efter cupsegern!: Mer om ÖFKs seger finns på osdsport.se

Välkomna till vår direktrapportering. Det är 40 minuter kvar till avspark och publiken börjar fylla arenan samtidigt som ÖFKs spelare är ute på planen och värmer upp inför matchen.

15 minuter kvar och spelarna går in till omklädningsrummet och laddar innan avspark. Publiken fortsätter att välla in för denna historiska dag.

När det börjar närma sig matchstart rullar falkarna ut ett tifo där det står ”NU ERÖVRAR VI EUROPA” och läktarna färgas röda och svarta.  Festen är nära och spelarna kliver in på planen till publiken förtjusning.

Det hålls en tyst minut för att hedra de offren från terrorattacken i Stockholm.

1: Nouri sparkar igång finalen.

4: Inledningsvis så är det mycket spel fram och tillbaka, inget lag lyckas hålla i bollen längre stunder.

5: I den femte minuten kommer matchens första skott, och det är ÖFKs lagkapten Nouri som skjuter ett skott som målvakten enkelt kan hantera.

8: Hörna till ÖFK, Sema slår den och hittar en fri Mensiro mitt i straffområdet som nickar bollen in i mål, 1-0 till ÖFK.

12: Efter ledningsmålet har IFK haft mycket boll men inte kommit till några lägen.

14: Telo bryter in från sin högerkant och kommer till skottläge, men Keita är med och räddar.

17: Sema slår ett inlägg längs med marken in mot Gero som missar bollen. Bollen rullar vidare till Aiesh som gör mål!!! 2-0 till ÖFK

19: ÖFK spelar bra och Norrköping är skakade, Ghoddos springer igenom mittplanen och drar av ett skott… det går strax över.

21: Norrköping har fått en mardrömsstart på matchen och har nu tre avbytare som är uppe och värmer på sidan av planen.

28: Det är avvaktande spel efter ÖFKs andra mål men det dyker ofta upp en del lägen för de båda lagen, nu var det IFKs Eliasson som provade skott men Keita såg bollen hela vägen.

33: Matchens första gula kort går till Wahlqvist efter att han tacklat omkull Sema vid mittplan.

38: ÖFK håller i bollen bra och kontrollerar matchen för stunden.

39: Sema tar sig för bi IFK-försvaret och skjuter ett skott som Langer räddar. I situationen efter får ÖFK frispark strax utanför straffområdet, Sema och Ghoddos står vid bollen.

40: Ghoddos skjuter men bollen nickas ut till hörna av Johansson.

44: Holmberg får gult kort efter att ha dragit ner Aiesh.

45: Ingen tilläggstid, domaren blåser av första halvlek med ställning 2-0 till ÖFK

46: Finalens andra halvlek sparkas igång av IFK Norrköping

48: Norrköping söker efter en reducering och lyfter in bollen i ÖFKs straffområde, Keita räddar men får inte grepp om bollen men är ändå först på andra bollen och styr ut till hörna. IFKs klart farligaste målchans.

51: Norrköping jobbar hårt för att komma in i matchen.

52: Straff för Norrköping! Bärkroth blir fälld i straffområdet.

53: Wahlqvist skjuter… på Keita som räddar men bollen kommer ut och Wahlqvist trycker in reduceringen 2-1.

55: Gero pressar sig förbi Johansson och skjuter ett skott som går i mål, domaren har dock redan blåst frispark för Johansson.

56: Norrköping fortsätter att pressa ÖFK, Mensiro rensar med en konstspark. Helt annan matchbild i andra.

58: Ghoddos slår ett lågt inlägg från högerkanten till Gero som får iväg ett skott som flyger över ribban.

62: Mycket nära en kvittering! Ett inlägg nickas mot första stolpen, Keita styr undan bollen i stolpen men än en gång är han först på andra bollen.

64: Frispark till ÖFK vid högra hörnet av straffområdet, samtidig passar ÖFK på att byta, Sotte kommer in för Aiesh. Aiesh har haltat lite de senaste minuterna.

65: Sema skjuter mot första krysset men bollen går tätt över.

66: Sema lyfter fram bollen mot Ghoddos som skjuter mot mål, Langer är med och gör en bra räddning, ÖFK har spelat upp sig efter en skakig start på andra halvlek.

68: Snön faller över arenan

72: Publiken klappar igång ÖFK som har hörna. Sema slår in hörnan som nickas undan av Norrköping.

73; 8369, nytt publikrekord på Jämtkraft Arena.

74: Norrköping förbereder byte, Thórarinsson kommer in för Eliasson.

78: Norrköping gör sitt andra byte, Dagerstål går ut och Hadenius kommer in.

80: Bärkroth dribblar sig fram till ett farligt läge och spelar in bollen men Keita klarar. Norrköping jagar en kvittering.

82: Gero frispelas! Langer faller och hinner inte ut till bollen när Gero behärskat rullar in bollen mellan benen på målvakten. 3-1 till Östersund!

85: Ghoddos dribblar sig förbi IFK-försvaret och bombar in 4-1 i första krysset med 5 minuter kvar att spela!

87: Björkström förbereder sig för inhopp samtidigt som publiken skanderar ÖFK!

89: Bytet görs, Ghoddos har spelat klart och Björkström kommer in.

90: 2 minuters tillägg.

90+1: Hopcutt kommer in sista minuten, Gero kliver av till publikens jubel.

92+2: Domaren blåser av och ÖFK vinner svenska cupen! Publiken står upp och spelarna springer till Keita och kramas.

ÖFK spelarna går runt arenan och tackar publiken.

Selarna kastar tränarna Potter och Reid upp i luften samtidig som Falkarna sjunger ”Vi älskar potter!”

Keita utses till matchens lirare för ÖFK.

ÖFK ställde upp med följande lag:

Keita – Widgren, Berqvist, Pettersson, Mensiro – Aiesh, Edwards, Nouri, Sema – Ghoddos, Gero