Spelarna: – Vi stöttar givetvis ingen våldtäktsdömd

rsz_bild

Det har varit många rubriker de senaste dagarna efter att flera spelare gillat ett inlägg av Yussif Chibsah där han sympatiserar med en våldtäktsdömd spelare.

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg reagerade väldigt starkt då två av ÖFK:s spelare hade gillat inlägget.

– Jag har pratat med både Sam Mesiro och Alhaji Gero och de sympatiserar inte med det som är skrivet. De har bett om ursäkt för att det kunde misstolkas, säger Daniel Kindberg.

För en vecka sedan dömdes förre Gefle-spelarren Kwame Bonsu till två års fängelse och utvisning för våldtäkt och misshandel mot sin exfru.

Yussif Chibsah, som tidigare spelat i Gefle, gjorde ett inlägg på Instagram där han menade att Bonsu är oskyldig.

Flera spelare kommenterade och gillade inlägget.

Två av dem var Alhaji Gero och Sam Mensiro. När ÖFK-ordförande Daniel Kindberg fick höra om det blev han väldigt upprörd. Det var långt ifrån ÖFK:s värdegrund. Efter fredagsträningen hade han möte med spelarna.

– Jag har beskrivit vårt förhållningssätt. Först när det gäller själva händelsen som Bonsu är dömd för. Den fördömer vi å det starkaste. Sedan pratade jag om Chibsahs inlägg som var korkat. Ingen av dem sympatiserar med med det inägget och de menar att det här med att trycka på ”gilla-knappar” har blivit slentrian. De bad om ursäkt för att det här har misstolkats och de säger att de står bakom klubbens värdegrund. Det här med sociala medier är nog något vi måste prata igenom med hela spelargruppen, säger Daniel Kindberg.

Både Sam Mesiro och Alhaji Gero tycker att det är djupt olyckligt att de hamnade i dessa svarta rubriker.

– Jag är ju god vän med Chipsah och gillar alltid de bilder han lägger ut på Instagram. Nu hade han lagt ut en bild på Bonsu och jag gillade bilden. Jag förstår ju nu att det blev fel att göra så. Jag står till 100 procent bakom ÖFK:s värdegrund. Jag är här för att spela fotboll och är ingen som vill ställa till med några problem, säger Alhaji Gero.

Sam Mensiro tycker att det har varit jobbigt med rubriker som visar att han sympatiserar med en dömd våldtäktsman.

– Alla som känner mig och Gero vet att vi inte står bakom det Bonsu är dömd för. Vi stöttar givetvis ingen våldtäktsdömd. Han är dömd och ska ha sitt straff. Jag sympatiserar inte heller med de inlägg som Chipsah skrivit. Men det går väldigt fort på sociala medier ibland och jag förstår att det här inte såg bra ut, säger Sam Mensiro

ÖFK på Instagram
240
osdsport.se – Med fokus på ÖFK
osdsport
Affärsnätverket Mälardalen
affarsnatveret
Annonser