Det här har jag drömt om sedan jag var liten

Sam Galatasaray borta

Han gjorde en ny jättematch.

Efteråt var han fylld av glädje.

– Det är rätt fantastiskt att jag gör karriärens bästa match då vi möter Galatasaray på bortaplan. Nu får jag gå på moln i dag innan jag landar i morgon, säger Sam Mensiro och skrattar.

Det var en magisk kväll i Istanbul då Östersunds FK via 1–1 slog ut storlaget Galatasaray ur Europa League.

– När vi lyckades vinna med 2–0 hemma så kände alla att vi hade en jättechans att gå vidare. Skulle vi bara lyckas gör ett mål så skulle de vara tvungna att göra fyra. Vi hade inte så många chanser, men vi lyckades göra det där viktiga målet och då kände jag att vi fixar det, sa backjätten Sam Mensiro.

Han erkänner dock att det fanns en viss oro i inledningen.

– Naturligtvis var vi inställda på att de skulle gå ut och trycka tillbaka oss i början. Men kanske inte lika kraftigt som de faktiskt gjorde stundvis. Jag tycker att vårt försvarsspel var helt bländande och de fick inte massor med heta chanser. Under hela matchen så måste vi vara väldigt nöjda med hur vi försvarade oss, säger Sam Mensiro.

Han hade tre framgångsrika år i ÖFK innan han flyttade till Örebro 2014 och spelade där i två säsonger. Men det blev inte alls som han tänkt sig och inför förra säsongen flyttade han tillbaka till Östersund.

– Jag vill inte säga att jag flyttade för att jag skulle få mer betalt. Jag flyttade helt enkelt för att se något annat och få en nytändning. Men det blev inte riktigt bra och då Graham ville ha tillbaka mig så var det ganska enkelt att tacka ja. Att ha en tränare som verkligen tror på en är otroligt viktig. Det kände jag att Graham gjorde och jag har mycket att tacka honom för, säger Mensiro.

Under säsongen har han bara blivit bättre och bättre och i torsdagskvällens match i Istanbul var han lysande.

– Det var karriärens bästa match. Det är ingen tvekan om det. Jag njöt att spela inför den fanatiska publiken och den stämning som var på arenan. Jag bubblar av glädje just nu.

Han har alltid haft ambitionen att spela i ett stort europeiskt lag för att ha chans att spela i Europa League och Champions League. Att han nu nått Europa League-kval med Östersund ser han som en bonus i karriären.

– Det här har jag drömt om sedan jag var en lite pojke. Jag drömde om att spela i Europa League och Champions League. Nu har jag provat på Europa League så nu vore det bra om vi vinner allsvenskan så jag får prova på Champions League också, säger han och skrattar högt.

Han var nästan rörd efter 1–1-matchen mot Galatasary då han och övriga ÖFK-spelare gick runt på arenan och applåderade.

– Jag hade nog inte väntat mig att publiken skulle stå och applådera oss när vi klev av. Det var någonting som jag verkligen kommer att minnas. De inledde med att bua åt oss och avslutade med att applådera, säger Sam Mensiro.

Nu väntar Djurgården på söndag på Tele2 Arena och Mensiro ser inga svårigheter att ladda om.

– Låt oss gå på moln en stund nu så landar vi sedan och börjar att ladda. Vi vill ju vara med i toppen av Allsvenskan så vi kommer verkligen inte att tappa något fokus på dom matcherna bara för att vi har slagit ut Galatasaray ur Europa League.

Sam Mensiros kontrakt går ut i november. Om det här är sista säsongen i ÖFK vet han inte.

– Det finns klubbar som är intresserade av mig. Så mycket kan jag säga. Men om jag kommer att skriva nytt kontrakt eller gå vet jag inte i dag. Vi får se vad som händer. Just nu njuter jag bara över att få vara en del av det här fantastiska laget, säger Sam Mensiro.