Info för dig som ska resa till Luxemburg

Fola esch

Tänker du åka till Luxemburg för att se returmötet mellan Fola Esch och Östersunds FK?

Då har vi lite tips!

Matcharenan heter Stade Emile Mayrisch och tar in ca 1500 åskådare under Europa League-matcher.
ÖFK kommer i ett första skede att få en sektion med 295 biljetter. När dessa tar slut kan vi ansökan om att få flera.
ÖFK kommer genom SLO Fredrik Jansson att ta upp förbeställningar på biljetter. En biljett kostar 20 euro.
För bokning av biljett på ÖFK:s sektion skicka mail till Slo@ostersundsfk.se med namn, mail och telefon till de som avser resa.

Transport till Arenan:
Arenan heter Stade Emile Mayrisch och dit tar man sig enklast genom en tågresa från huvudstaden Luxemburg.
Det tar cirka 25 minuter med tåg följt av en kortare promenad till arenan.
Tåg går från Gare Centrale, alltså centralstationen.
Som framgår av tidtabellen tar det ca 25 minuter mellan Luxemburgs stad och Esch-sur-Alzette.
Vill man själv söka efter kommunikationer gör man det här:
Sidan är på franska, vilket också är det språk som talas, och framförallt skrivs, i Luxemburg. Även tyska och luxemburgska är officiella språk. Det går att ta sig fram på engelska, men vill man bli artigt bemött bör man fråga först.
För en ”Billet courte durée” (på luxemburgska: Kuerzzäitbilljee) betalar man två euro. Den gäller i två timmar på både buss och tåg i hela landet. Man kan byta hur många gånger som helst inom dessa två timmar. En ”Billet longue durée” (luxemburgska: Dagesbilljee) kostar fyra euro och gäller för obegränsat antal resor under ett dygn.
Observera att biljetten skall stämplas innan påstigning på tåget.

Samlingsplats/Uppladdning:
Centre Gare – Centralstationen, längs de båda avenyerna och i kvarteren runt stationen finns massor med pubar och uteserveringar. Detsamma gäller stadsdelen Grund nere i ravinen. Förslaget är att samlas på en sportbar i centrum vid namn Crossfirenordic, Den ligger på 15, rue Dicks, nära Place de Paris och stationen.

Tips på boende:
I området i närheten av tågstationen i centralorten Luxemburg finns budgethotell så som Ibis, Hotell Zürich och Yasha Hotell.
Ett av de billigare alternativen är vandrarhemmet Auberges de jeunesse.

Privatresenärer har olika alternativ. Här kommer några förslag på hjälpmedel för att planera resan:
Bil/minibuss ni hittar rutt samt reseplaneringsverktyg här.
Flyg: använd sökmotor för billiga flygresor, tex http://www.flygresor.se/. Flygplatsen i Luxemburg city heter Luxemburg Findel.
Om inget lämpligt flyg finns, kolla även efter flyg till närliggande flygplatser förslagsvis Frankfurt och Düsseldorf, använd tåglänken nedan för att se om det finns bra anslutningar.
Tågresor: www.bahn.de

Östersunds FKs SLO Fredrik Jansson kommer vara behjälplig på plats i Luxemburg.
Fredrik nås på telefon 070-8633665