Jag bara tänkte, skjut!

Fouad mot Luxemburg

I 50:e minuten kom målet som kan visa sig vara avgörande för Östersunds FK i Europa League-kvalet.

Hosam Aiesh och Fouad Bachriou bröt ett uppspel och helt plötsligt hade Bachirou ett gyllene läge.

– Jag hann faktiskt tänka att nu skriker snart alla SKJUT så jag skyndade mig att skjuta, sa Fouad Bachirou och skrattade.

Östersunds FK åker alltså ner till returen i Luxemburg med 1–0 på Fola Esch. Ett resultat som ÖFK-spelarna inte var helt nöjda med.

– Vi borde nog ha gjort något mål mer. Det var lite för stressat spel från oss idag. Varför det blev så är förstås svårt att svara på. Kanske berodde det på att vi kände att vi behövde vinna inför returen, sa Fouad Bachirou.

Han var planens gigant och fick krydda sin fina insats med matchens enda mål.

– Det är alltid kul att göra mål och jag måste tacka Aiesh för ett bra jobb då han fick fram bollen till mig, sa Bachirou.

Fola Esch inledde med förlust borta med 0–1 mot Inter Baku i förra kvalificeringsrundan. Sedan vann de med 4–1 hemma.

– Vi kommer inte att förlora med 1–4. Det är jag helt säker på. Vi åker förstås dit för att vinna den matchen, sa Bachirou.

Även Hosam Aiesh såg spelsugen ut efter att ha haft lite speltid den senaste tiden.

– Det var skitroligt att få göra debut i Europa League. Vi är nöjda, men inte jättenöjda. Vi borde ha kunnat få med oss ett bättre resultat. Men delar i spelet stämde inte riktigt i dag, sa Hosam Aiesh.

Nu väntar Halmstad hemma på söndag och sedan returen i Luxemburg mot Fola Esch på torsdag.

– Nu är det fullt fokus mot matchen mot Halmstad innan vi tänker på returen på torsdag, sa Hosam Aiesh.

Matchhjälten Fouad Bachirou har en önskan inför Halmstadsmatchen.

– Jag hoppas att folk kommer och stödjer oss för vi blir så mycket bättre med drag på läktarna. I dag gjorde Falkarna och övriga på läktarna det bra. Jag hoppas att de kommer tillbaka på söndag och stöttar oss igen.