banner_halmstad

ÖFK tappade segern mot AIK efter sent kvitteringsmål

Somi två mål AIK borta

Gabriel Somi har inte fått särskilt mycket speltid i Allsvenskan så här långt den här säsongen. Därför blev många överraskade att han fanns med i Graham Potters startelva i bortamatchen mot AIK.

– Det är klart att det alltid är frustrerande att inte få spela. Det är ju det man vill. Men nu när jag fick chansen så ville jag verkligen göra något bra, säger Gabriel Somi.

Och visst tog han chansen.

0–1 prickade han in efter inlägg av Saman Ghoddos och 1–2 sköt han in från långt håll.

Att det skulle bli två mål var det inte alla som trodde efter fredagens träning på Jämtkraft Arena. Darijan Bojanic matade Somi med bollar från högerkanten men det var inte särskilt många bollar som gick i mål.

Efter fyra grova missar skrek Bojanic:

– Vi har nästan inga bollar kvar.

Gabriel Somi skrattar då han tänker tillbaka på fredagens övning.

– Ja, jag missade väl varenda skott. Men jag är väl lite mer fokuserad när det är match, säger han och skrattar.

Men trots att han gav ÖFK ledningen vid två tillfällen så blev det ingen seger. Från bänken (utbytt i 77:e minuten) fick Gabriel Somi se Denni Advic kvittera till 2–2 i 87:e minuten.

Vill du läsa mer om matchen gå till osdsport.se