ÖFK vidare efter 1-1 borta mot Galatasaray!

Brwa straff mot Galatasaray

ÖFK är vidare i cupen och har slagit ut Galatasaray med totalt 3-1. Artiklar och kommentarer kommer under kvällen!! ÖFK får nu möta Fola Esch från Luxenberg i nästa omgång.

Här nedan kan ni se direktrapporteringen som vi hade under kvällen!

Klockan 19.30 i kväll är det dags för avspark för matchen mellan Galatasaray och ÖFK i Istanbul. Här nedan kommer ni att kunna följa matchen i textform under hela matchen.

Vi uppdaterar minst en gång per minut under matchens gång.

Klockan 17.50 anlände ÖFK till arenan.

18.15) Nu lämnar Graham Potter startelvan. Så här ser den ut:

Aly Keita – Sam Mensiro, Ronald Mukiibi, Sotirios Papagiannopoulos, Tom Petersson, Dennis Widgren – Fouad Bachirou, Brwa Nouri – Saman Ghoddos, Alhaji Gero, Ken Sema.

Avbytare: Andrew Mills, Douglas Bergqvist, Gabriel Somi, Johan Bertilsson, Curtis Edwards, Hosam Aiesh, Jamie Hopcut.

Båda lagen står nu klara att starta matchen i Istanbul. Nu kör vi!!

Avspark för Galtasaray. Nu är vi igång med denna historiska match.

Galtasaray öppnar med att anfalla och Keita kunde enkelt greppa bollenSpel på mittplan, Galatasaray kommer på höger och norrmannen Martin Linnes skjuter ett lågt skott mot Keita som räddar enkelt.

6:e min. Tuffa tag och domaren har fullt upp att hålla spelarna lugna. En helt annan match här i kväll. Inte helt oväntat.

8:e min. Galatasaray pressar rejält och en högerhörna gav en nick som Keita räddar. Keita kommer att bli svettig ikväll.

9:e min. Ghoddos bra brytning men är helt ensam och tas enkelt ner av turkiska backlinjen. Hade kunnat bli farligt.

10 min spelade och fortfarande 0-0. En tuff start för ÖFK men ännu ingen panik. Dennis Widgren trampade på handen på en hemmaspelare som fick rejält ont.

13:e min. nr 11, Sinan tejpas och plåstras om. Fick rejält ont i handen. aj aj aj.. Nu hörna för ÖFK.

14:e. Högerhörna av Sema, snygg nick av Tom Pettersson som målvakten räddar. Men riktigt bra av ÖFK!!!

15:e min. Vilken bra chans ÖFK hade på hörnan. Häftigt att se att de fasta situationerna är så farliga från ÖFK:s sida. Tempot har gått ner nu och ÖFK har nu klarat första kvarten. 0-0 fortfarande alltså.

16:e min. En turkisk spelare faller strax utanför straffområdet men ingen frispark. Helt rätt av den tyske domaren!.

18:e min. 0-0 fortfarande och ÖFK har flera bra kombinationer via Ghoddos.

20:e min. Snart 20 min spelat och fortfarande 0-0. Förutsättningarna är alltså att ÖFK går vidare på uddamålsförlust och oavgjort. Gör ÖFK ett mål måste Galatsaray göra fyra mål. Självklart går ÖFK vidare vid seger också. Om det blir 2-0 till hemmalaget blir det förlängning 2×15 min. Men nu koncentrerar vi oss på matchen igen.

21:a min. 0-0 och Sotte blir nedsparkad av Gomis som får gult kort. På reprisen ser vi att Gomis träffar Sotte rätt över vristen. Aj aj aj. Men Sotte reser sig och verkar obekymrad.

23:e min. Nu ligger Mensiro ner på gräset efter att ha blivit nersparkad. Mensiro reser sig och matchen igång igen.

24:e min. Frustration hos hemmaspelarna gör att ÖFK får flera frisparkar nu. Publiken buar och passningsspelet hos Galatasaray är riktigt dåligt just nu.

25:e min. Gomis är uppe med en hög sula och träffar Mensiro på halsen. Mensiro går för långt ner i duellen och den här gången är det inte Gomis fel. Mensiro reser sig och fick frispark.

27:e min. Snart 27 min spelade och fortfarande 0-0. Phuu!! Öztekin får ett jätteläge, vänder och skjuter strax utanför Keitas vänstra stolpe. Första riktigt farliga möjligheten för Galatasaray. Såg farligt ut.

29:e min. Hemmalaget har ett stort tryck just nu. Gång på gång får de chanser utanför straffområdet. Vänsterhörna nu som Keita enkelt plockar.

31:a min. Det var några svettiga minuter för ÖFK. En tredje del spelad av denna historiska match och ännu 0-0. ÖFK får inte ramla ner för lågt ner i planen.

32:a min. ÖFK kontrar på vänsterkanten, viktigt att få ner tempot och frispark efter det att Ghero tryckt till en försvarare lite hårt.

33:e min. Skott över, drygt en meter höger från Inan.

34:e min. Bra tryck på läktaren nu. En häftig stämning men jag tycker att ÖFK så här långt har klarat det så bra som de bara kan.

37:e min. ÖFK håller fortfarande 0-0. Galatasaray kommer i omgångar med sitt tryck men slarvar mycket med passningarna och det får ÖFK tacka för. Kan ÖFK hålla 0-0 till paus vore det toppen!!

40:e min. Hörna för ÖFK, vänsterhörna. Sema gör det bra och halvchans inne i Sotte ligger kvar i straffområdet. Fick skottet rätt i ansiktet. Han har nu rest sig. Gult kort till målvakten Muslera som fick det för protester!

41:a min. Farlig chans när Keita kommer lite snett in i en situation inne i straffområdet. Men Keita räddar upp det med en lysande hoppräddning. Såg farligt ut men det ordnade upp sig.

43:e min. Mindre än 3 min kvar plus tilläggstid nu. 0-0 och frispark för hemmalaget. Farligt läge till höger om straffområdet. Dålig frispark men fortsatt tryck.

44:e min. Gomis nickar bara centimeter utanför Keitas vänstra stolpe. Oj, bästa läget i halvleken för hemmalaget. Nu bara minuten kvar.

45:e min. 2 min tilläggstid.

46:e min. Gimis skjuter och Keita räddar ut till hörna. Håll ut nu, bara minuten kvar!!!!

46:e min. Utsidan stolpen för Galatasaray. Oj oj oj, riktigt farligt. Snart halvtid

Nu halvtid i Istanbul och 0-0. Men oj så jobbigt det var! ÖFK har nu hållit nollan i tre halvlekar nu!

Sammanfattning första halvleken: Det här är en helt annan match jämfört med matchen i Östersund. Som väntat. ÖFK får försvara sig mycket men har visat att när man kommer fram i anfall så blir det farligt. Ghoddos lite ensam på topp. Galatasaray har haft många skott mot mål men få riktigt farliga. Två nickar utanför från Gomis har väl varit det mest farliga så här långt. Plus då det skott i utsidan av stolpen i slutet halvleken. Nu vila och snart dags för andra halvlek.!

Andra halvlek ska börja snart. Lite statistik från första halvleken, 12-1 i chanser för Galatasaray men bara 3-1 i avslut på mål.

Nu startar den andra halvleken och nu är ÖFK 45 min från en skräll!!!

47:e min. Hög stämning på läktaren och offside på Gomis. Phuu!! Såg farligt ut!!

49:e min. ÖFk sticker upp. Härligt och får därmed ner tempot i matchen. VIktigt!!

Gult kort på Tolga i hemmalaget.

50:e min. ÖFK får hålla lite boll på mittplan, busvisslingar på läktaren och inkast nere vid hörnflaggan på turkisk planhalva.

51:a min. Hörna för Galatsaray från höger. Nickas bort av ÖFK-spelare. Gomis enormt nära att nicka in 1-0. Men träffar inte och den går utanför Keitas stolpe. Det var näääära!! Riktigt nära!!

54:e min. Hemmalaget kommer närmare och närmare. Frispark långt utifrån som Keita plockar ner. Kan ÖFK klara 15-20 min till så blir det lite panik i hemmalaget kanske.

55:e min. ÖFK håller i bollen på anfallsplanhalva. Gero och Nouri håller boll. Bra ÖFK, fortsätt så här!!

56:e min. Galatasary förbereder ett byte ser vi. Osäkert vem som ska komma in. Väldigt många spelare i ÖFK är riktigt bra, visst blir det mycket försvarsspel men man gör det riktigt bra.

57:e min. Carol går ut och Deriok kommer in i hemmalaget. En ny anfallare in alltså och en defensiv spelare ut. Nu satsar man allt framåt. ÖFK måste stå emot nu!! Jätteviktigt

58:e min. Hemmalaget går framåt med 4-5 spelare nu som rena anfallare.

59:e min. Straff för ÖFK när Ghoddos kommer fri. Målvakten får inte gult kort! Nouri ska lägga straffen

60:e min. 1-0 till ÖFK!!!

Nouri gör det så bra!! 1-0 till ÖFK efter att Ghoddos rivits ner av målvakten som tidigare hade en varning men inte fick någon varning när han river ner Ghoddos!!

1-0 till ÖFK och nu måste Galatasaray göra 4 mål för att gå vidare och slå ut ÖFK!! Vilken skräll, vilken match och vilket mål!!

Ghoddos rev sig loss och revs ner i straffområdet. Självklart skulle målvakten ha haft sitt andra gula kort och därmed blivit utvisad. Men så blev det nu inte men det blev straff och den slog Nouri in.

Nu byte, Ghoddos haltar ut och in med Curtis Edwards. Kanske fick han en smäll när han revs ner?

69:e min. Spelet har lugnat ner sig efter 1-0 målet för ÖFK. Supportrarna buar, 23 min kvar plus tillägg och just nu är alltså ÖFK vidare till tredje omgången. AIK leder sin kvalmatch med 2-0 men Norrköping är utslagna. Vinner ÖFK idag spelar de mot Fola Esch från Luxenburg nästa vecka.

70:e min. Mål för Galatasaray! 1-1 nu alltså.

Lite slarv i ÖFK:s straffområde och 1-1 är ett faktum. Nu måste ÖFK hålla tätt bakåt, Douglas Bergqvist kom in istället för Mukiibi samtidigt med Ghoddos byte.

ÖFK har alltså gjort två byten. Vi har spelat drygt 70 min nu och fortfarande 1-1. Galatasaray pressar ÖFK nu längre och längre ner. Farligt nu varje gång de kommer fram.

74:e min. ÖFK hamnar längre och längre ner. Viktigt att de håller tätt ett tag till. Det är ändå tre mål som hemmalaget måste göra för att gå vidare och slå ut ÖFK.

76:e min. 1-1 fortfarande, 15 min kvar nu plus tillägg

76:e min. Jätteläge för Galatasaray, nick utanför av Nouri och högerhörna för hemmalaget. Håll ut nu, håll ut!!

78:e min. ÖFK kommer upp med Sema och Gero. Bra att låta tiden gå nu. 12,5 min kvar nu..

79:e min. ÖFK ser trygga ut i sitt spel. Håller boll och får frispark på turkarnas planhalva!

80:e min. 3-1 totalt för ÖFK nu alltså efter nästan två matcher. 1-1 i den här matchen och 2-0 på Jämtkraft. Hopcut kommer nu in och Sema går ut. Oj vad han har slitit men fått få bra bollar att springa på idag.

82:a min. Nu är det spännande och nu är det nära!! Väldigt nära!! 1-1 i matchen och ÖFK just nu vidare mot topplaget Galatasaray!

83:e min. Keita räddar men det är uppgivna supporters på läktarna på Turk Telecom Arena. Nyss fick till och med Hopcut applåder från hemmafansen.

85:e min. Gero är enormt trött, lätt krampkänning nu på honom. Hopcut får gå fram ensam.

Nu bränner hemmafansen säsongskorten på läktaren. TV-kamerorna zoomade in det och det är många besvikna som nu lämnar arenan.

87:e min. Frispark för ÖFK vid turkarnas hörnflagga. Gult kort på Rodrigues. Riktigt fult gjort! Gero har ont.

En av de största skrällarna i europaleague är på gång i Istanbul. ÖFK har snart slagit ut Galatasaray.

90:e min. 1-1 och ÖFK är alltså vidare i Europaleague! Just nu i alla fall! Nej, de kommer inte att släppa in tre mål de sista minutrarna.

Vi spelar på tilläggstid nu.

Bra anfall av ÖFK. Fyra minuters tilläggstid och vi har tre kvar att spela. 1-1 fortfarande!!

Jag nyper mig i armen, jag har en overklig känsla. 1-1 och totalt 3-1 alltså för ÖFK mot ett av Europas bättre fotbollslag.

93:e min. 1-1 och en minut kvar nu på tilläggstid. ÖFK vidare i cupen, ÖFK har slagit ut Galatasaray! Mardrömslottning sa många efter lottningen där det stod klart att ÖFK fick turkiskt motstånd. Men det blev ett önskemotstånd!!

1-1 och matchen är slut! ÖFK har slagit ut topplaget och gått vidare i kvalspelet

ÖFK-klacken står upp och jublar! Publiken applåderar ÖFK och även de turkiska spelarna ser imponerade ut av ÖFK:s spel.

ÖFK på Instagram
240
osdsport.se – Med fokus på ÖFK
osdsport
Affärsnätverket Mälardalen
affarsnatveret
Annonser