Tre sköna poäng med ett nytt lag

Djurgården hemma lyckliga spelare

ÖFK hade nio nya namn i startelvan jämfört med i torsdags. Ändå kunde man bärga alla tre poängen i den regniga tillställningen på Jämtkraft Arena.

På presskonferensen efter matchen var DIF-tränaren Özcan Melkemichel kritisk till Djurgårdens insats.

Widgren och Mensiro var de enda två som startade senast och i matchen mot Djurgården.

Det var just Mensiro som inledde målskyttet i matchen när han stiligt nickade in Somis hörna förbi Isaksson i målet. Östersund gör inte så ofta mål på fasta situationer vilket var något Graham Potter uppmärksammade på presskonferensen efter matchen.

Ledningen för ÖFK varade inte länge. Det dröjde bara åtta minuter innan Kevin Walker kunde kvittera för Djurgården.

Målet kom efter ett inkast långt ner på ÖFKs planhalva till Walker som fick bollen förbi Andersson i mål. Melkemichel hoppades att kvitteringen skulle innebära en förändring av matchbilden.

Det blev ingen större förändring utan Östersund fortsatte att trycka på och i 50:e minuten kom återigen ett ledningsmål från en fast situation. Denna gång var det Bergqvist som tog emot Somis frispark och kyligt tryckte in 2–1 som också blev slutresultatet.

– Jag trodde vi skulle få mer energi efter kvitteringen. Men när dom gör ett mål tidigt i andra tappar vi energi. Det ska vi inte göra med så lång tid kvar av matchen, säger Melkemichel efter matchen

Djurgårdstränaren var inte nöjd med vare sig försvarsspel eller anfallsspel.

– Jag tycker inte vi har tillräckligt bra försvarsspel. I första halvlek är vi väldigt passiva i försvaret. I anfallsspelet hade vi korta anfall med lite energi.

Graham Potter var desto nöjdare.

– Vi hade bra samspel, bra anfall och skapade en del bra lägen, men saknade sista passet eller avslutet.

Potter var också nöjd med utdelningen på fasta situationer.

– Det är inte ofta vi gör mål på fasta. I dag hade vi bra momentum och lite tur.