nästahemmamatchZORYA

Blixtbygger läktare för Europa League

Bixtbygger läktare

Nu byggs en läktare med 1744 sittplatser på norra kortsidan på Jämtkraft Arena.

Den byggs blixtsnabbt för att stå klart till Europa Leagues gruppspel.

– Det lyckas tack vare ett fantastiskt teamwork mellan leverantör, entreprenörer, klubben och Östersunds kommun, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

Under kvalmatcherna i Europa League har den norra ståplatsläktaren gapat tom. Men under ÖFK:s matcher i Europa Leagues gruppspel kommer norra läktaren att vara full med folk.

Det är träkoncernen Martinssons som nu påbörjat jobbet med läktaren som tar 1744 sittande personer.

– Läktaren från Martinsons är helt enkelt en förutsättning för att vi ska få spela i Europa League. Med tanke på att det drar igång om två och en halv vecka var det en nödvändighet att jobba snabbt och då ville vi ha en trygg leverantör. Och som vanligt har samarbetet med Martinsons fungerat utmärkt, säger Daniel Kindberg.

Kindberg fortsätter:

– Vi har en lång och bra erfarenhet av att samarbeta med Martinsons och i det här fallet var situationen snudd på extrem med tanke på det korta tidsperspektivet. Det kunde bara lyckas tack vare ett fantastiskt teamwork mellan leverantör, entreprenörer, klubben och Östersunds kommun. Vi är väldigt glada för att Martinsons kunde prioritera det här jobbet.

För Martinsons del har arbetet underlättats av att man tidigare levererat till Jämtkraft Arena. Det gör att man har alla ritningar på tidigare läktare, vilket gör att ingen nyprojektering behöver genomföras.

– Det gör att vi kan leverera med kort varsel. Och självklart vill vi hjälpa en kund som vi samarbetat med tidigare. Och klubben med för den delen. De har gjort en otrolig resa som det känns roligt att få bidra till, säger Daniel Wilded, produktchef på Martinsons.

Anledningen till att Jämtkraft Arena måste byggas om inför Europa League är att den måste vara klassad som en kategori 4-arena av Uefa. Ett av kraven är att det ska finnas 8000 sittplatser.