Fördel PAOK i halvtid

Nouri efter PAOK och inför AIK hemma

PAOK besegrade Östersunds FK med 3–1 i den första play off-matchen av två i jakten på Europa Leagues gruppspel.

På torsdag spelas returen på Jämtkraft Arena i Östersund.

Östersunds FK behöver vinna med minst 2–0 för att gå vidare. Gör PAOK ett mål krävs det tre ÖFK-mål för att nå förlängning.

Under torsdagskvällen rapporterade vi från matchen på Toumba stadion. Så här såg den ut:

PAOK (4-2-3-1): Rodrigo Francisco Jesus Rey – Léo Matos, Fernando Varela, José Angel Crespo, Marin Leovac – Yevhen Shakhov, Gojo Cimirot – Robert Mak, Diego Biseswar, Djalma Campos – Aleksandar Prijovic

ÖFK (4-4-2): Aly Keita – Ronald Mukibi, Sotirios Papagiannopoulos, Tom Pettersson, Dennis Widgren – Samuel Mensah, Brwa Nouri, Fouad Bachirou, Ken Sema – Saman Ghoddos, Hosam Aiesh

Snart dags för match i Grekland på Toumba Stadium i Thessaloniki.

Spelarna är nu på väg ut på arenan. Det sägs att det är närmare 25 000 åskådare på plats.

ÖFK i sina vanliga dressar och PAOK ställer upp i vita tröjor. PAOK har avspark

3:a min. Spel på PAOK:s planhalva. ÖFK stöter högt upp. Planen ser riktigt fin ut

4:e min. PAOK får hörna från höger. Nick långt ute i straffområdet och sen kan Keita enkelt ta bollen.

8:e min. `PAOK pressar ÖFK hårt i uppspelsfasen. Ken Sema kommer på vänsterkanten och får in bollen i mitten där Aiesh  inte fick tag på bollen. Bra läge för ÖFK!

13:e min. 0-0. PAOK skjuter strax utanför ÖFK:s mål, till höger om Keita. Phuu. Strax utanför. Cirka 100 ÖFK:are är på plats och det måste vara en häftig känsla för ÖFK:s spelare att se att de har stöd även om de är på bortaplan.

16:e min. 0-0 fortfarande. PAOK fick en möjlighet på högerkanten, skott in mot Keita som ÖFK:s målvakt tar enkelt. Ny hörna för PAOK, den här gången från vänster. ÖFK slår undan bollen men till ny hörna för PAOK. Keita boxar undan bollen och PAOK börjar om på nytt. Phuu..

20:e min. 0-0. Bachirou kommer på högerkanten och får in bollen mot målvakten i PAOK. Räddning och sedan kommer ÖFK på vänsterkanten och det är häftigt att se att ÖFK kan hålla boll och dessutom skapa lite ordnat spel. Burop från publiken när ÖFK håller boll.

20:e min. Straff för ÖFK. Missförstånd i PAOK:s försvar och AIesh blir neddragen.

1-0 till ÖFK efter 21 min spel. Nouri på Straff!!!

Ett stort missförstånd mellan målvakt och back i PAOK. Aiesh blir neddragen av målvakten och domaren pekar, helt riktigt, på straffpunkten. Nouri är hur cool som helst och slår straffen lite till höger men i mål. Oj oj oj, vilken start för ÖFK!! 1-0 alltså.

28:e min. 1-0 till ÖFK!! ÖFK har ett jätteläge med hjälp av Saman Ghoddos som inte får in bollen till Ken Sema. Men oj vad nära att han fick in billen. Hörna för ÖFK som blir resultatlös. Misstänkt offside på Ghoddos som kom väldigt långt ut på högerkanten. Anfallet efter kommer PAOK upp i ett riktigt bra läge, kanonskott men långt utanför. Phuu. det var nära.

30:e min. 1-0 till ÖFK. ÖFK leder alltså med 1-o och mål på bortaplan är ju så otroligt viktigt. Även om det skulle bli 1-1 i den här matchen så är ju målet på bortaplan väldigt viktigt. Drygt en halvtimme spelad och ÖFK i ledningen. Wow, så häftigt!!

34.e min. 1-0 till ÖFK. Oj, så nära att PAOK kvitterar. En snygg frispark som lyfts in i straffområdet och en PAOK-spelare blir helt fri. Men det blir inget skott på mål, men oj så farligt det var i straffområdet.

38:e min. 1- 1. Farlig frispark 15 meter utanför straffområdet. Nickas undan men sedan nytt inlägg som nickas in av Leo Matas som gör målet!

Mål av PAOK alltså, 1-1. Snygg nick distinkt in bakom Keita som inte har någon chans. 1-1 alltså. Fem minuter lite drygt kvar av första halvleken.

42:a min. 1-1 mellan PAOK och ÖFK i första playoff matchen till Europa League. Sema är het just nu. Skapar en halvchans inne i straffområdet men bollen rinner ifrån honom. Kul att se att Sema är på gång igen efter några småskador och missade matcher.

Planen i Grekland är tydligen inte alls särskilt bra, den är snustorr och väldigt hård sägs det.

Paus efter första halvleken. ÖFK har 1-1 efter straffmål av Nouri och kvittering av Matas. Riktigt bra första halvlek av ÖFK, målet på bortaplan är otroligt viktig.

Lite statistik från första halvleken, bollinnehav: 72-28 i procenttal till PAOK., 3-1 i chanser på mål, 4-1 i hörnor till PAOK.

Snart dags för andra halvlek och vi lär inte få några byten direkt. Eller? Däremot måste nog ÖFK kanske flytta upp någon mer spelare i anfallet eftersom de har skapat några chanser och är farliga i anfallet.

Andra halvleken ska starta alldeles strax. 1-1 i halvtid alltså. Fortfarande väldigt varmt och det ska bli intressant att se hur ÖFK:s spelare kan hantera värmen här i andra halvleken.

Sotte otroligt bra idag, Tom Pettersson säkerheten själv, Ken Sema kan irritera backlinjen i PAOK.

Avspark gjord av ÖFK. Andra halvleken igång nu.

49:e min. 1-1. PAOK är otroligt starka och vi undrar hur länge ÖFK ska orka stå emot. Dennis Widgren får ett jätteläge i en kontring, Aiesh spelar snett inåt bakåt och Widgren slår till. Täcks ut till hörna. Nästa läge blir det ytterligare en hörna för ÖFK. Nouri och Sema vid hörnan. Bra slagen hörna och ÖFK håller boll högt uppe på planen nu. Bra jobbat!!

54:e min. 1-1. Fortfarande högt tempo i matchen, spelarna måste vara väldigt trötta i värmen. Glöm inte bort att målet på bortaplan är otroligt viktigt. Har vi sagt det förut? Det kan visa sig guld värt när vi summerar dessa båda matcher (den här och returmötet menar jag).

57:e min. 1-1. PAOK försöker att hitta luckor med djupledsbollar men PAOK är inte tillräckligt bra just nu för hitta dessa luckor.

61:a min. 1-1. ÖFK kommer upp gång på gång, den här gången var det Ghoddos som sköt ett skott som PAOK:s målvakt inte har några problem med. Kul att se att ÖFK kommer upp i flera chanser.

64:e min. 1-1. Stora delar av publiken står upp och skriker på sitt hemmalag. PAOK förbereder ett byte och snart kommer första bytet i matchen. Bytet in med Pelkas och ut med Shakhov. Ett offensivt byte  av hemmalaget som nu måste in med ett mål framåt. PAOK lär inte vara med 1-1. Bra skott som Keita räddar och på returen skjuter PAOK över. Oj oj oj vilken chans! Bra räddning av Keita på ett skott som studsade strax före den kom mot Keita.

67:e min. 1-1. Nära nära ett nickmål för PAOK. Bollen smiter utanför Keitas högra stolpe. Närmare och närmare ett ledningsmål för PAOK. ÖFK måste få undan bollen och hålla den bortanför straffområdet.

71:a min. 1-1. ÖFK planerar sitt första byte, Gero ska snart komma in.  Douglas Bergqvist är också på väg in. De flesta trodde nog att Gero skulle starta ikväll men Potter valde att låta Aiesh spela från start istället. Sema och Mukiibi kommer att gå ut.

74:e min. 1-1. Oj, så nära ledningsmål för PAOK. Farlig frispark som Keita räddar med höger hand. Keita ligger inne i målet men bollen går utanför. Närmare och närmare ett ledningsmål nu. Kvarten kvar att spela och 1-1 är ju ett riktigt drömresultat för ÖFK.

77:e min. 2-1. Mål för PAOK!!!

PAOK i ledningen alltså efter ett snyggt nickmål. Målet gjordes av Prijovic och var riktigt snyggt. Prijovic kommer före ÖFK-försvaret med huvudet och nickar in 2-1.

80:e min. 2-1. Skulle matchen sluta 2-1 till PAOK är det trots allt ett riktigt bra resultat inför returen. Tim Björkström blir ÖFK:s tredje byte och Saman Ghoddos går ut.

84:e min. 2-1 till PAOK. Många trötta spelare nu, värmen gör att det är otroligt jobbigt att hålla tempot uppe. POAK är inte nöjda med 2-1 utan siktar på fler mål. Aiesh har kramp och får hjälp av Mensiro att stretcha ut.

87:e min. 2-1 i PAOK. Gult kort för Keita och straff för PAOK.

3-1 till PAOK på straff. Prijovic gör mål på straffen efter det att Keita kom fel ut och träffade spelaren istället.

Nu räcker det inte med att ÖFK vinner med ett mål på hemmaplan utan de måste vinna med två mål i Östersund om en vecka.

Tre tilläggsminuter som startar nu. 3-1 till PAOK och det ska sägas att straffen var helt rätt dömd. Nu frispark för ÖFK långt ute till höger. Gero lite hård i närkampen inne i straffområdet och frispark för PAOK. En minuter kvar av tilläggstiden.

Matchen är slut och den slutar med 3-1 seger för hemmalaget PAOK. Det blir en tuff uppgift på hemmaplan, 2-1 hade varit ett riktigt bra resultat men 3-1 gör att det blir jobbigt att gå vidare. Men vi får inte glömma bort att ÖFK går vidare om de vinner med 2-0.

Du läser de bästa och snabbaste nyheterna om ÖFK på osdsport.se

ÖFK på Instagram
240
osdsport.se – Med fokus på ÖFK
osdsport
Affärsnätverket Mälardalen
affarsnatveret
Annonser