nästahemmamatch

Holländska domare dömer i bortamatchen mot PAOK

Fotboll, trŠningslandskamp, Sverige - Tjeckien

Det blir den holländska domaren Bas Nijhuis som ska döma mötet mellan PAOK och ÖFK i den första play-off matchen till Europa League torsdag den 17 augusti.

40-årige Bas Nijhuis från Enschede, Holland, började som domare redan som ungdom inspirerad av sin far som också har varit domare. Bas debuterade i Hollands högsta liga, Eredivisie, i mars 2005. Han fick börja döma internationella matcher 2007. 2009 var det dags för gruppspel i europeiska tävlingar. Han klättrade till ”Elite kategori” av UEFA-domare 2011.
Bas har dömt PAOK tidigare. Han var huvuddomare på White Hart Lane när PAOK spelade mot Tottenham Hotspur i november 2011. En ur PAOKs synvinkel väldigt tråkig match som slutade med Tottenhamseger.

I matchen mot ÖFK kommer han att ha hjälp av sina landsmän Rob van de Ven och Dave Goossens, assisterande domare, med Allard Lindhout som fjärde domare. Nikolai Ivanov från Ryssland kommer att vara UEFA-domareobservatör.