topbanner

Sebastian Lundbäck lånas ut

Batti lånas ut

Sebastian Lundbäck lånas ut till division 1-laget Team Thorengruppen.

– Jag behöver spela matcher så det här är ett bra alternativ säger, Lundbäck.

Efter den svåra knäskadan i oktober 2015 har ÖFK-mittfältaren Sebastian Lundbäck haft svårt att slå sig in i laget igen.

– Under min skadeperiod så fortsatte laget att klättra och då jag var spelklar igen så var vi i Allsvenskan. Jag hamnade efter, säger Sebastian Lundbäck.

I fjol lånades han ut till Team ThorenGruppen under hösten och där han han några framgångsrika månader.

– Vi gick från tolfte till fjärdeplatsen så det funkade bra. De är ett lag som spelar en fotboll som jag gillar. Jag har ju även brorsan i laget och min flickvän Elin Kristiansson ska flytta upp för att spela med Umeå IK så det känns bra, säger Sebastian Lundbäck.

Allra helst hade han förstås varit kvar i Östersunds FK.

– Det är klart att jag hade velat vara en del av det som händer just nu. Dessutom vill man ju spela så högt upp som möjligt. Men jag känner att jag inte är nära att få spela och då måste jag göra någonting. Jag tror inte att jag kan vara i någon bättre träningsmiljö än här i ÖFK, men jag behöver matcher för att utvecklas, säger Sebastian Lundbäck.

Det var han själv som kom med förslaget om att åter lånas ut till Team Thorengruppen i division 1 norra.

– Alla i ledarstaben förstår min situation och är positiva till det här. Visst är det blandade känslor att lämna, men jag behöver tänka på mig själv.

Mer nyheter om ÖFK på osdsport.se