Sponsorernas resa till Thessaloniki där bara resultatet gick snett

Ett 50-tal sponsorer till Östersunds FK åkte med till bortamatchen mot PAOK i Thessaloniki. Där fick de förutom en play off-match i Europa League även sol, bad, drinkar och en inblick bakom kulisserna i ÖFK.

– Det var en fantastisk resa. Det var bara resultatet som inte var så kul. Men de får vinna på torsdag i stället och gå vidare, säger Gunilla Olsén Eriksson på Autotjänst-Laitis.

Förutom sol, bad och fotboll följde sponsorerna också ett program där det bland annat fanns med föreläsningar av både ÖFK-coachen Graham Potter och ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg.

– Jag brukar vara på lunchmöten där jag har lyssnat på Potter. Men jag har aldrig sett honom så avslappnad som den här gången. Det kändes härligt. När det gäller Kindberg så höll han en grym föreläsning. Man fick en ännu större förståelse vilken människa han är och vilket jobb han har lagt ner, säger Gunilla Olsén Eriksson på Autotjänst-Laitis.

Tyvärr blev inte resultatet mot PAOK som alla hade hoppats på.

– Tyvärr var resultatet den enda tråkiga, men det är ju inte kört. Det är ny match på torsdag och då hoppas jag att de vänder på det här. Men vi kände oss som lite kungar där med poliseskort till arenan och fina VIP-platser. Det var ett härligt gäng med sponsorer och vi kom varandra lite närmare, säger Gunilla.

Varför är ni på Autotjänst-Laitis med och sponsrar Östersunds FK?

– Det är ju det största varumärket som vi har och de är fantastiska ambassadörer för Östersund. Det är klart att man vill synas tillsammans med dem.

Även Stig Engström från Engcon fanns med och hans fotbollsintresse har stegrat i takt med Östersunds FK:s framgångar.

– Jag ska väl erkänna att jag aldrig varit någon fotbollsfantast. Jag har bara sett några fotbollsmatcher i mitt liv och de flesta av dem är senaste veckorna. Annars får vi gå tillbaka till 1978 då jag såg Nordli-Jormvattnet. Men det var inte riktigt samma klass.

Engcon håller som bekant till i Strömsund, men att sponsra Östersunds FK ser Stig Engström som en självklarhet.

– När man bor i Strömsund så vill man ju att ÖFK ska vara hela Jämtlands lag och inte bara Östersunds. Snart är de kanske hela Norrlands lag? De har gjort ett otroligt bra jobb. Det här är väl det största händelsen i Jämtland sedan de hittade Åreskutan, säger Stig Engström och skrattar.

Sponsorerna som åkte med till Thessaloniki:

ICA Traktören, Östersunds begravningsbyrå, Hyreslandslaget, Autotjänst-Laitis, ICA Supermarket Brunflo, Akustik & Miljö, Ansjö Skog & Markonsult, ICA Traktören, Thorgerzon, Grus Ove, Mohages, Bilbolaget, Partner Advokatbyrå, AnCula AB, Engcon, Frösö biluthyrning, Försäkringshuset, Mobic, Oscarsson Invest, Norderåsens VVS, Media Research, Ica Nära Gällö, Tandfen, ANWI AB.