Happy Pride 2017

Falkarna på prideweb

I årets Pridetåg – Östersund deltog ÖFK tillsammans med sin supportergrupp Falkarna. Tillsammans med massor av andra blev tåget till den största demonstrationen för kärlek någonsin i Östersund. Ja det blev den största demonstrationen över huvud taget på många år i Östersund. Att ÖFK fick vara med om detta kändes stort. Ja precis som att vinna en viktig match!

Efter tåget var det samling i Badhusparken där flera talare tillsammans med ÖFKs Lasse Landin höll tal (talet kan du läsa här nedan). Allt avslutades av Maxida Märak som gav prov på hur hennes konsert ikväll kommer att låta.

Happy Pride 16:e september 2017

Vi vill vinna nästa match. Vi vill nå stjärnorna. Beröra och förändra.

Förändra bilden av vad en fotbollsklubb i Jämtland kan göra. Förändra bilden av vad fotboll kan vara.

Fotboll, framförallt på herrsidan, är extremt konservativ. Vita gubbar på kansliet. Heterosexuella män i lagen. Supportrar som skriker bögjävel och horunge.

Vi vill inte att det ska vara så. Vi vill förändra. Vi tror att det är enda vägen till stjärnorna.

Jag är själv en vit heterosexuell man. Jag har aldrig behövt komma ut med min sexualitet. Aldrig funderat över om jag kan hålla min älskade i handen när jag går gågatan fram eller hejar fram mitt ÖFK på Jämtkrafts Arena.

Jag har tagit det för givet.

Jag vill att alla ska kunna ta det för givet. Att det ska vara självklart för alla att få älska och vara vem man vill. Vem man är.

Jag är stolt över att vi i ÖFK är HBTQI-certifierade. Jag är stolt över att våra Falkar stöttar oss med kärlek istället för hat.

Men vi är inte i mål.

Vi måste stå upp tillsammans mot de mörka krafterna i samhället. Dom som vill att bara några ska få privilegier. Dom som vill sätta upp murar mellan oss och dom.

Det är inte självklart att få vara den man är. Inte älska den man vill. Inte vara den man är. Inte än. Vi måste fortsätta kämpa. Kämpa för självklarheten. Kämpa för tryggheten. Kämpa för vår rätt att nå stjärnorna, tillsammans.

När alla människor, oavsett diskrimineringsgrund, är lika värda, har samma möjligheter. Då är vi i mål. Då kommer vi vinna ännu fler matcher. På och utanför planen.

Happy Pride allihopa! Nu erövrar vi Europa med kärlek och mångfald tillsammans!

Tal under pridefestivalen