nästahemmamatch

Kindberg: – Vi är stolta, men spelarna behöver ro

Daniel Kindberg

Dagen innan den stora matchen mot Hertha Berlin kom nyheten.

Ken Sema och Saman Ghoddos är båda uttagna till svenska landslagets trupp till matcherna mot Luxemburg och Holland.

– Vi är oerhört stolta och glada över att landslaget vill ha två av våra spelare. Jag förstår att media vill prata med dem, men jag vädjar om att de ska få ro. De behöver fokusera inför vår match mot Berlin, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg

Direkt efter att det blev officiellt att Ken Sema och Saman Ghoddos är uttagna till Janne Anderssons trupp så ringer det konstant i spelarnas telefoner.

Lagledningen vill dock att spelarna laddar upp mot gruppspelsmatchen mot Hertha Berlin i stället för att sitta i intervjuer om landslaget.

– Vi är en öppen förening och våra spelare ställer i stort sett alltid upp på intervjuer. Jag brukar inte vädja till media, men jag gör det nu. Våra spelare behöver ro inför matchen och när den är spelad går det att ställa så många frågor man vill om landslaget. Vi har alltid haft en bra relation till media och jag tror nog alla förstår situationen. Nu fokuserar vi på Berlin, men naturligtvis känns det fantastiskt att vi har med två spelare som nu är aktuella för landslagstruppen. säger Daniel Kindberg.

Saman Ghoddos, som inte bestämt sig om det blir Sverige eller Iran, ger besked på fredag.

Mer om ÖFK på www.osdsport.se