Fem ÖFKare på landslagsuppdrag

Somi web

Det är uppehåll i allsvenskan och de flesta spelarna har två veckor med träning och uppbyggnad.

Men flera av ÖFK-spelarna får inte vila, inte mindre än fem spelare i ÖFK är nämligen ute på landslagsuppdrag.

I söndags spelade ÖFK mot Häcken i en match som slutade 0-0, direkt efter matchen försvann flera av ÖFK-spelarna till landslagsuppdrag. Här listar vi vilka spelare i ÖFK som spelar VM-kval eller andra matcher med sina landslag.

Fourad Bachirou, Komorerna

ÖFK:s mittfältskung fortsätter att spela kvalmatcher för Komorerna, den lilla ögrupp som ligger utanför Afrika. Bachirou har nu gjort åtta landskamper för sitt hemland. Komorerna har dock ingen möjlighet att nå VM i Ryssland, i kvalet besegrade Komorerna ut Leshoto i ett dubbelmöte och sedan mötte man Ghana där Komorerna fick 0-0 hemma men förlorade med 0-2 på bortaplan. Bachirou fick hoppa in i hemmamatchen och spelade hela returmatchen.

Istället för VM-kval befinner sig Bachirou och hans Komorerna i Tunisien för en träningsmatch.

Brwa Nouri, Irak

Spelfördelaren Brwa Nouri spelar för sitt hemland Irak som inte heller kan nå VM i Ryssland. Irak slutade tvåa i sin kvalgrupp där Thailand vann gruppen med två poäng före Irak.

I nästa kvalrunda mötte Irak lag som Saudi Arabien, Australien, Förenade Arabemiraten. Tyvärr gick det inte lika bra i den här kvalrundan utan Irak hamnade femma i sin kvalgrupp där ettan och tvåan, i det här fallet Japan och Sydkorea redan är klara för VM-slutspelet och Australien får inleda playoff 1 mot Syrien.

Irak spelar denna vecka vänskapsmatch mot Kenya i Bagdad.

Gabriel Somi, Syrien.

Somi har fått mer och mer speltid i ÖFK under hösten och hyllas av många för sin insats. Direkt efter matchen mot Häcken tog Somi flyget österut, närmare bestämt till Malaysia där Somis hemland Syrien spelar sina hemmamatcher. Som alla vet är det krig i Syrien och därför kan de inte spela sina hemmamatcher i Syrien. Istället spelas alltså matcherna i Malaysia där Syrien ska möta Australien i en första playoff match till VM. Efter matchen i Malaysia blir det returmöte i Australien.

När? Torsdag kväll klockan 14.30 svensk tid, returmatchen spelas på ANZ Stadium i Sydney 10 oktober.

Syrien-Australien

Spelplats: Hang Jebat Stadium, Malaysia

Förutsättningar: Playoff match 1 av 2 mot Australien. Segraren i detta playoff möter troligen Panama i ett sista playoff där segraren spelar VM i Ryssland.

Ken Sema, Sverige

Den stora skrällen i Janne Anderssons VM-kval trupp var Ken Sema. Sema var, precis som Ghoddos, med på januariturnén och gjorde ett bra intryck. Senare fick han också spela OS i Rio De Janeiro. Nu är det två matcher kvar i VM-kvalet för Sverige, på lördag kväll hemma på Friends Arena mot Luxenburg och sedan på tisdag kväll mot Nederländerna. Två segrar och Sverige kommer att spela playoff till VM i Ryssland senare i höst.

När? Lördag 18.00

Sverige-Luxenburg

Spelplats: Stockholm, Friends Arena

Förutsättningar: Sverige behöver vinna mot Luxenburg och sen avgörs det i sista matchen borta mot Nederländerna, en match som spelas på tisdag kväll i Amsterdam. Kommer Sverige och Ken Sema tvåa i gruppen blir det playoff-matcher i november. Skulle Sverige vinna gruppen är de klara för VM i Ryssland. Just nu leder Frankrike Sveriges grupp.

Saman Ghoddos, Iran

Iran är ett av fyra lag från Asiens kvalgrupper som redan är klara för VM-spel i Ryssland.

I den första kvalrundan vann Iran sin grupp överlägset, sex segrar och två oavgjorda mot lag som Oman och Indien. I nästa kvalrunda fortsatte Iran att övertyga, de vann sin grupp före Sydkorea och båda dessa lag är klara för VM. Iran vann sex matcher och spelade fyra oavgjorda i en grupp där Syrien slutade trea och nu alltså får spela playoff mot Australien.

Iran har vänskapsmatcher mot Togo och Ryssland under detta landslagsuppehåll.

Hosam Aiesh, Palestina

Tanken var Hosam skulle spela med Palestina under landslagsuppehållet men skadekänningar gör att Hosam tackat nej till spel i landslaget denna samling.

Palestina kan inte nå VM i Ryssland, de spelade i samma starka grupp där Saudiarabien och Förenade Arabemiraten tog de två första platserna i grupp A och Palestina slutade på tredje plats. Saudiarabien är ju redan klara för VM-spel i Ryssland nästa år.

Läs mer om ÖFK på osdsport.se