Niklas skrev på för en dag

Niklas skrev på för en dag

Niklas Edbjörk skrev under onsdagsmorgonen kontrakt med Östersunds FK.

Kontraktet gällde under en dag.

– Det har varit en fantastisk dag med härliga människor, säger Niklas Edbjörk.

Ni kanske kommer ihåg musikkampens insamling för ”barn i krig har rätt att gå i skolan”. Bland annat hölls en auktion dit många företag skänkte saker och upplevelser. Östersunds FK auktionerade ut ett endagarskontrakt med klubben.

Högsta budet kom från Niklas Edbjörk i Åre och under onsdagen var han ÖFK-spelare för en dag.

Det inleddes med gemensam frukost innan det var träning i snöyran på Jämtkraft Arena.

Niklas hann också med att visa bilder från sin resa till den grekiska ön Lesbos för två år sedan. Han åkte ner med kompisar för att hjälpa till då de överlastade flyktingbåtarna kom till ön. Då hade ännu inte räddningsaktioner från de stora hjälporganisationerna nått fram.

– Det var totalt kaos. Det man minns allra mest var de barn som kom med båtarna utan sina föräldrar. De hade satts i båten av föräldrarna på den turkiska sidan med förhoppning om att barnen skulle få ett bättre liv. Det märktes att flera av spelarna blev berörda och många kom fram och tackade efteråt, berättar Niklas.

Efter dagen som fotbollsproffs var Niklas nöjd, men trött.

– Det gick jäkligt snabbt på träningen. Jag fick väl göra en extra touch än de normalt gör. Men det var jättekul och jag förstår att alla lag har problem när de möter dem, säger Niklas Edbjörk och skrattar.

ÖFK på Instagram
240
osdsport.se – Med fokus på ÖFK
osdsport
Affärsnätverket Mälardalen
affarsnatveret
Annonser